Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo koopt opnieuw sportuitzendrechten

  VodafoneZiggo zet de ingeslagen weg voort. Het gaat de concurrentie met andere providers aan door het uitbreiden van het sportaanbod bij Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  15 december 2022
  comments 1
  Ziggo koopt opnieuw sportuitzendrechten
  Foto Getty Images

  De concurrentie op de markt van de vaste diensten tv en internet is hevig. VodafoneZiggo lijkt de concurrentie met bijvoorbeeld KPN en T-Mobile niet alleen op netwerkniveau aan te willen gaan, maar ook op aanbod. Het bedrijf steekt veel geld in uitzendrechten om abonnees van het eigen kabelbedrijf Ziggo bijvoorbeeld zonder meerkosten sport aan te bieden. Wie bij concurrenten naar deze sportcontent wil kijken, moet hiervoor een aanvullend abonnement op betaalzender Ziggo Sport Totaal afsluiten. Iets waar VodafoneZiggo ook geld aan kan verdienen.

   

  Tennis

  Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal biedt al enige tijd exclusief in Nederland wedstrijden van de ATP Tour tennis. De huidige overeenkomst loopt volgend jaar af. VodafoneZiggo heeft de overeenkomst nu verlengd met drie jaar tot media 2026. De ATP Tour is het jaarlijks scala van tennistoernooien georganiseerd door de Association of Tennis Professionals. Met de contractverlenging kunnen abonnees bij Ziggo Sport kijken naar alle negen ATP 1000 tennistoernooien, inclusief de wedstrijden in Indian Wells, Monte Carlo, Rome en Parijs. Daarnaast is ook het laatste tennistoernooi van het jaar te zien bij de sportzender: de belangrijke ATP Finals met de acht beste spelers en dubbelteams van de ATP Tour in november. Verder brengt Ziggo Sport alle dertien ATP 500 toernooien, 34 ATP 25 toernooien en wekelijks het ‘behind the scenes’ tv-programma ATP World Tour Uncovered.

   

  Voetbal

  VodafoneZiggo kocht eerder de uitzendrechten van de Europese voetbaltoernooien Champions League, Europa League en Conference League. Deze wedstrijden zijn vanaf medio 2024 bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. VodafoneZiggo wordt ook genoemd als belangrijke kanshebber voor het kopen van de uitzendrechten van de Eredivisie. Deze voetbalcompetitie is tot medio 2025 bij ESPN te volgen. Volgend jaar wordt duidelijk of de Eredivisie bij ESPN blijft of naar een andere partij gaat. Naast ESPN (Disney) en VodafoneZiggo zijn ook enkele streamingdiensten in het uitzendrechtenpakket geïnteresseerd. Genoemd worden Prime Video (Amazon), Apple TV+ (Apple) en Viaplay.

  ZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalVodafoneZiggouitzendrechtensporttennisATP Tour

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)