Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo koopt opnieuw sportuitzendrechten

  VodafoneZiggo zet de ingeslagen weg voort. Het gaat de concurrentie met andere providers aan door het uitbreiden van het sportaanbod bij Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  15 december 2022
  comments 1
  Ziggo koopt opnieuw sportuitzendrechten
  Foto Getty Images

  De concurrentie op de markt van de vaste diensten tv en internet is hevig. VodafoneZiggo lijkt de concurrentie met bijvoorbeeld KPN en T-Mobile niet alleen op netwerkniveau aan te willen gaan, maar ook op aanbod. Het bedrijf steekt veel geld in uitzendrechten om abonnees van het eigen kabelbedrijf Ziggo bijvoorbeeld zonder meerkosten sport aan te bieden. Wie bij concurrenten naar deze sportcontent wil kijken, moet hiervoor een aanvullend abonnement op betaalzender Ziggo Sport Totaal afsluiten. Iets waar VodafoneZiggo ook geld aan kan verdienen.

   

  Tennis

  Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal biedt al enige tijd exclusief in Nederland wedstrijden van de ATP Tour tennis. De huidige overeenkomst loopt volgend jaar af. VodafoneZiggo heeft de overeenkomst nu verlengd met drie jaar tot media 2026. De ATP Tour is het jaarlijks scala van tennistoernooien georganiseerd door de Association of Tennis Professionals. Met de contractverlenging kunnen abonnees bij Ziggo Sport kijken naar alle negen ATP 1000 tennistoernooien, inclusief de wedstrijden in Indian Wells, Monte Carlo, Rome en Parijs. Daarnaast is ook het laatste tennistoernooi van het jaar te zien bij de sportzender: de belangrijke ATP Finals met de acht beste spelers en dubbelteams van de ATP Tour in november. Verder brengt Ziggo Sport alle dertien ATP 500 toernooien, 34 ATP 25 toernooien en wekelijks het ‘behind the scenes’ tv-programma ATP World Tour Uncovered.

   

  Voetbal

  VodafoneZiggo kocht eerder de uitzendrechten van de Europese voetbaltoernooien Champions League, Europa League en Conference League. Deze wedstrijden zijn vanaf medio 2024 bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. VodafoneZiggo wordt ook genoemd als belangrijke kanshebber voor het kopen van de uitzendrechten van de Eredivisie. Deze voetbalcompetitie is tot medio 2025 bij ESPN te volgen. Volgend jaar wordt duidelijk of de Eredivisie bij ESPN blijft of naar een andere partij gaat. Naast ESPN (Disney) en VodafoneZiggo zijn ook enkele streamingdiensten in het uitzendrechtenpakket geïnteresseerd. Genoemd worden Prime Video (Amazon), Apple TV+ (Apple) en Viaplay" target="_blank">Viaplay.

  ZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalVodafoneZiggouitzendrechtensporttennisATP Tour

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)