Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN, SKV en andere aanbieders moeten het tijdelijk zonder ZDF doen

  Nederlandse providers kunnen klanten komende maandagavond alleen een saai diabeeld leveren op de zender ZDF. Dit heeft met uitzendrechten te maken.
  Jarco Kriek
  10 juni 2023
  comments 14
  Ziggo, KPN, SKV en andere aanbieders moeten het tijdelijk zonder ZDF doen
  Foto Getty Images

  Het is de vooruitstrevende provider Stichting Kabelnet Veendam (SKV) die zijn klanten hierover als eerste informeert. Het is echter niet alleen bij SKV dat het tweede Duitse publieke kanaal ZDF tijdelijk ‘op zwart’ gaat. Ook bij Ziggo, KPN, T-Mobile en andere providers is dit het geval. Alleen als ZDF wordt ontvangen via de satelliet kan op maandagavond 12 juni de volledige programmering bekeken worden. ZDF is onderdeel van de zenderlijst van Canal Digitaal via satelliet en is ook door iedere satellietkijker met ontvangst van Astra1 te bekijken omdat deze zender ongecodeerd wordt gedistribueerd.

   

  Uitzendrechten

  Reden voor de tijdelijke stop van bewegende beelden is de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland – Oekraïne. De uitzendrechten van deze duizendste internationale wedstrijd van 'Der Mannschaft' wordt symbolisch tegen Oekraïne gespeeld. De uitzendrechten van deze wedstrijd zijn aan meerdere Europese landen verkocht, waaronder Nederland. Hierdoor moet de distributie via Nederlandse providers worden geblokkeerd.

   

  Waarom wel via satelliet?

  Dat de wedstrijd wel via de satelliet te zien in, komt doordat een substantieel deel van de Duitsers kijkt via de satelliet. Hierbij is Astra1 op satellietpositie 19,2 graden oost de Duitse hotspot. Het niet uitzenden van de voetbalwedstrijd via deze satellietpositie zou dus veel Duitse kijkers duperen. En dat is dus goed nieuws voor Europese satellietkijkers, die gewoon via ZDF gratis naar de wedstrijd kunnen kijken.

  ZDFvoetbaluitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview