Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN, SKV en andere aanbieders moeten het tijdelijk zonder ZDF doen

  Nederlandse providers kunnen klanten komende maandagavond alleen een saai diabeeld leveren op de zender ZDF. Dit heeft met uitzendrechten te maken.
  Jarco Kriek
  10 juni 2023
  comments 14
  Ziggo, KPN, SKV en andere aanbieders moeten het tijdelijk zonder ZDF doen
  Foto Getty Images

  Het is de vooruitstrevende provider Stichting Kabelnet Veendam (SKV) die zijn klanten hierover als eerste informeert. Het is echter niet alleen bij SKV dat het tweede Duitse publieke kanaal ZDF tijdelijk ‘op zwart’ gaat. Ook bij Ziggo, KPN, T-Mobile en andere providers is dit het geval. Alleen als ZDF wordt ontvangen via de satelliet kan op maandagavond 12 juni de volledige programmering bekeken worden. ZDF is onderdeel van de zenderlijst van Canal Digitaal via satelliet en is ook door iedere satellietkijker met ontvangst van Astra1 te bekijken omdat deze zender ongecodeerd wordt gedistribueerd.

   

  Uitzendrechten

  Reden voor de tijdelijke stop van bewegende beelden is de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland – Oekraïne. De uitzendrechten van deze duizendste internationale wedstrijd van 'Der Mannschaft' wordt symbolisch tegen Oekraïne gespeeld. De uitzendrechten van deze wedstrijd zijn aan meerdere Europese landen verkocht, waaronder Nederland. Hierdoor moet de distributie via Nederlandse providers worden geblokkeerd.

   

  Waarom wel via satelliet?

  Dat de wedstrijd wel via de satelliet te zien in, komt doordat een substantieel deel van de Duitsers kijkt via de satelliet. Hierbij is Astra1 op satellietpositie 19,2 graden oost de Duitse hotspot. Het niet uitzenden van de voetbalwedstrijd via deze satellietpositie zou dus veel Duitse kijkers duperen. En dat is dus goed nieuws voor Europese satellietkijkers, die gewoon via ZDF gratis naar de wedstrijd kunnen kijken.

  ZDFvoetbaluitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)