Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta lopen ver achter met beeldkwaliteit: SKV levert meer zenders in 25 Mb/s

  Landelijke providers die stellen dat zenders bij hen in de best mogelijke beeldkwaliteit te zien zijn, zouden eens een kijkje moeten nemen in Veendam.
  Jarco Kriek
  20 augustus 2023
  comments 2
  Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta lopen ver achter met beeldkwaliteit: SKV levert meer zenders in 25 Mb/s

  Stichting Kabelnet Veendam levert namelijk de meer dan tienduizend abonnees nu nog meer zenders in zogenaamd HBR. Dit is de afkorting van High Bitrate, of in het Nederlands gezegd hoge bandbreedte. Waar bij KPN de bandbreedte van HD-zenders niet boven de 14,5 Mb/s uitkomt en bij Ziggo, T-Mobile en Delta vaak nog (veel) lager ligt, blijft SKV het HBR-aanbod verder uitbreiden.

   

  Sportzenders

  SKV bood al enige tijd de HD-sportkanalen van Eurosport en ESPN in HBR met een bandbreedte tussen de 25 en 26 Mb/s per kanaal. Het gaat om de zenders Eurosport 1, Eurosport 2, ESPN 1, ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4. Bij de ESPN-kanalen leverde dit volgens diverse SKV-abonnees een beter beeld op dan het ESPN UHD kanaal dat met 15,5 Mb/s door sommige providers wordt geleverd. Dit ondanks dat ESPN UHD van het betere beeldformaat Full HD 1080p/50 met onder meer beeldverbeteraars als HDR gebruikmaakt. De HD HBR-kanalen maken gebruik van het beeldformaat 1080i.

   

  Warner Bros. Discovery

  Het HBR-aanbod van SKV is nu uitgebreid met drie kanalen van mediagroep Warner Bros. Discovery. Het gaat om de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery. SKV-klanten hoeven niets te doen om deze drie zenders met betere beeldkwaliteit te bekijken. Er is geen extra abonnement voor toegang tot HBR-zenders nodig. Deze zenders worden gewoon standaard geleverd aan iedere SKV-klant die toegang heeft tot het abonnement waar ieder van de nu negen HBR-zenders toe behoort.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVWarner Bros. DiscoveryDiscoveryInvestigation DiscoveryIDTLCHDbeeldkwaliteitbandbreedteHBR

  Reacties