Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo mag niet groots afscheid van Formule 1 nemen

  Met meer dan tienduizend liefhebbers afscheid van het tijdperk Formule 1 nemen. Dit was het plan van Ziggo. Maar corona gooit roet in het eten.
  Jarco Kriek
  14 november 2021
  comments 2
  Ziggo mag niet groots afscheid van Formule 1 nemen

  Ziggo-onderdeel Ziggo Sport had op 21 november een groot evenement georganiseerd rond de Formule 1 Grand Prix van Qatar. Het was de bedoeling dat rond de 15.000 Formule 1-liefhebbers in het Ziggo Dome in Amsterdam zouden samenkomen om tijdens een feestelijke middag samen naar de onderlinge strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton te kijken.

   

  Uitzendrechten

  Het zou direct het fysieke afscheid van Ziggo Sport van de trouwste F1-kijkers moeten zijn. VodafoneZiggo – en dus ook Ziggo en Ziggo Sport – verliezen namelijk na negen jaar de Nederlandse uitzendrechten aan Nordic Entertainment Group (NENT) dat Formule 1 via de nieuwe streamingdienst Viaplay gaat aanbieden. Op korte termijn worden meer details over het kijken van Formule 1 vanaf het seizoen 2022 via Viaplay bekendgemaakt. VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en Delta Fiber (Delta en Caiway) hebben aangegeven met Nordic Entertainment Group in gesprek te zijn over samenwerking.

   

  Afgelast

  Het Ziggo Sport GP Live-evenement in Ziggo Dome op 21 november is vanwege de uitbreiding van de coronamaatregelen afgelast. Evenementen mogen slechts tot 18.00 uur plaatsvinden met als extra toevoeging dat maximaal 1250 personen bij een evenement zijn toegestaan die alleen een vaste plek zitplaats krijgen toegewezen. Het is daarom niet mogelijk om het Formule 1-feestje in Ziggo Dome door te laten gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo DomeFormule 1Nordic Entertainment GroupNENTViaplayuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)