Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo mag niet groots afscheid van Formule 1 nemen

  Met meer dan tienduizend liefhebbers afscheid van het tijdperk Formule 1 nemen. Dit was het plan van Ziggo. Maar corona gooit roet in het eten.
  Jarco Kriek
  14 november 2021
  comments 2
  Ziggo mag niet groots afscheid van Formule 1 nemen

  Ziggo-onderdeel Ziggo Sport had op 21 november een groot evenement georganiseerd rond de Formule 1 Grand Prix van Qatar. Het was de bedoeling dat rond de 15.000 Formule 1-liefhebbers in het Ziggo Dome in Amsterdam zouden samenkomen om tijdens een feestelijke middag samen naar de onderlinge strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton te kijken.

   

  Uitzendrechten

  Het zou direct het fysieke afscheid van Ziggo Sport van de trouwste F1-kijkers moeten zijn. VodafoneZiggo – en dus ook Ziggo en Ziggo Sport – verliezen namelijk na negen jaar de Nederlandse uitzendrechten aan Nordic Entertainment Group (NENT) dat Formule 1 via de nieuwe streamingdienst Viaplay gaat aanbieden. Op korte termijn worden meer details over het kijken van Formule 1 vanaf het seizoen 2022 via Viaplay bekendgemaakt. VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en Delta Fiber (Delta en Caiway) hebben aangegeven met Nordic Entertainment Group in gesprek te zijn over samenwerking.

   

  Afgelast

  Het Ziggo Sport GP Live-evenement in Ziggo Dome op 21 november is vanwege de uitbreiding van de coronamaatregelen afgelast. Evenementen mogen slechts tot 18.00 uur plaatsvinden met als extra toevoeging dat maximaal 1250 personen bij een evenement zijn toegestaan die alleen een vaste plek zitplaats krijgen toegewezen. Het is daarom niet mogelijk om het Formule 1-feestje in Ziggo Dome door te laten gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo DomeFormule 1Nordic Entertainment GroupNENTViaplayuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview