Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo mogelijk nog jaar in spanning over sport mokerslag’

  VodafoneZiggo – Ziggo en Ziggo Sport – is een serieuze kanshebber voor het verwerven van de uitzendrechten van het eredivisievoetbal.
  Jarco Kriek
  8 december 2022
  comments 5
  ‘Ziggo mogelijk nog jaar in spanning over sport mokerslag’
  Foto Getty Images

  Dat VodafoneZiggo van Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal het voetbalplatform van Nederland wil maken, is sinds enige weken bekend. Het bedrijf bezit nu de uitzendrechten van diverse belangrijke buitenlandse voetbalcompetities, waaronder de Spaanse LaLiga, de Italiaanse Serie A en de Franse Ligue1. Aan de huidige Europese UEFA voetbalcompetitie Champions League worden medio 2024 ook de twee andere UEFA voetbalcompetities voor clubteams toegevoegd: de Europa League en Conference League. Alleen de Engelse voetbalcompetitie Premier League en Duitse Bundesliga blijven de komende jaren onbereikbaar voor VodafoneZiggo omdat Viaplay nog minimaal vijf jaar de uitzendrechten bezit.

   

  Nederlands voetbal

  Om Ziggo Sport als voetbalplatform volledig te maken, lonkt VodafoneZiggo openlijk richting de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie. Disney bezit op dit moment de uitzendrechten waardoor de Eredivisie bij betaalzender ESPN te zien is. Pas medio 2025 komen de uitzendrechten van de Eredivisie weer vrij, maar het biedingsspel is nu al begonnen. Naast VodafoneZiggo en Disney zijn ook streamingdiensten in de race voor het verwerven van de uitzendrechten. Het lijkt onder meer te gaan om Apple (Apple TV+) en Amazon (Prime Video). Volgens sportmarkteer Chris Woerts is het eerste bod van 135 miljoen euro van Disney inmiddels door de voetbalclubs afgewezen.

   

  Geduld

  Dezelfde Chris Woerts laat nu aan Voetbal International weten dat het mogelijk nog een jaar kan duren voordat bij VodafoneZiggo of een ander belangstellend bedrijf de kurk van de champagnefles kan worden geknald. De voetbalclubs willen namelijk de tijd nemen voordat ze de uitzendrechten definitief verkopen. De huidige concurrentie op de streamingmarkt kan de verkoopprijs natuurlijk doen stijgen. Ondanks de concurrentie van streamingdiensten lijkt VodafoneZiggo nog steeds een serieuze kanshebber . De koper van de uitzendrechten moet wel rekening houden met een stevig prijskaartje, want volgens ingewijden moeten de rechten tussen de 150 en 200 miljoen euro per jaar gaan kosten.

  ZIggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaaluitzendrechtenEredivisievoetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)