Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit kopen uitzendrechten Eredivisievoetbal niet uit

  VodafoneZiggo maakt vorige week bekend dat het de exclusieve uitzendrechten van de UEFA-voetbaltoernooien voor clubteams heeft gekocht. Maar het mediabedrijf wil mogelijk nog meer.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 5
  Ziggo sluit kopen uitzendrechten Eredivisievoetbal niet uit
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo betaalt volgens marktkenners rond 25 miljoen euro per jaar voor de exclusieve uitzendrechten van de voetbaltoernooien Champions League, Europa League en Conference League. Het doel hiervan is om de markpositie van kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal te verbeteren.

   

  Concurrentie

  Maar dit lijkt niet alles te zijn om Ziggo een voor Nederlanders aantrekkelijke aanbieder van vaste diensten te laten zijn. Ziggo voelt in toenemende mate de druk van concurrenten zoals KPN, T-Mobile, Delta en Caiway nu in steeds meer delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber/E-Fiber actief zijn of worden.

   

  Uitzendrechten

  VodafoneZiggo sluit namelijk niet uit dat het gaat meebieden op de uitzendrechten van de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie. Deze zijn op dit moment in bezit van Eredivisie Media & Marketing CV, dat de uitzendrechten onder meer via betaalzender ESPN exploiteert. In de komende maanden begint echter een nieuw biedingsproces voor de periode na de huidige distributieovereenkomst, die medio 2025 afloopt. In een video naar aanleiding van het verwerven van de exclusieve uitzendrechten van de UEFA-voetbaltoernooien voor clubteams zegt Ziggo Sport-directeur Marcel Beerthuizen dat de ambitie er is om de uitzendrechten van de Eredivisie te machtigen. Of dit uiteindelijk gaat lukken, is volgens Beerthuizen nog maar de vraag.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalvoetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)