Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit kopen uitzendrechten Eredivisievoetbal niet uit

  VodafoneZiggo maakt vorige week bekend dat het de exclusieve uitzendrechten van de UEFA-voetbaltoernooien voor clubteams heeft gekocht. Maar het mediabedrijf wil mogelijk nog meer.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 5
  Ziggo sluit kopen uitzendrechten Eredivisievoetbal niet uit
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo betaalt volgens marktkenners rond 25 miljoen euro per jaar voor de exclusieve uitzendrechten van de voetbaltoernooien Champions League, Europa League en Conference League. Het doel hiervan is om de markpositie van kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal te verbeteren.

   

  Concurrentie

  Maar dit lijkt niet alles te zijn om Ziggo een voor Nederlanders aantrekkelijke aanbieder van vaste diensten te laten zijn. Ziggo voelt in toenemende mate de druk van concurrenten zoals KPN, T-Mobile, Delta en Caiway nu in steeds meer delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber/E-Fiber actief zijn of worden.

   

  Uitzendrechten

  VodafoneZiggo sluit namelijk niet uit dat het gaat meebieden op de uitzendrechten van de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie. Deze zijn op dit moment in bezit van Eredivisie Media & Marketing CV, dat de uitzendrechten onder meer via betaalzender ESPN exploiteert. In de komende maanden begint echter een nieuw biedingsproces voor de periode na de huidige distributieovereenkomst, die medio 2025 afloopt. In een video naar aanleiding van het verwerven van de exclusieve uitzendrechten van de UEFA-voetbaltoernooien voor clubteams zegt Ziggo Sport-directeur Marcel Beerthuizen dat de ambitie er is om de uitzendrechten van de Eredivisie te machtigen. Of dit uiteindelijk gaat lukken, is volgens Beerthuizen nog maar de vraag.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalvoetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP Hoedan

  Hoedan
  NPO 3 om 21:52 uur
  Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)