Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo sluit kopen uitzendrechten Eredivisievoetbal niet uit

  VodafoneZiggo maakt vorige week bekend dat het de exclusieve uitzendrechten van de UEFA-voetbaltoernooien voor clubteams heeft gekocht. Maar het mediabedrijf wil mogelijk nog meer.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 5
  Ziggo sluit kopen uitzendrechten Eredivisievoetbal niet uit
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo betaalt volgens marktkenners rond 25 miljoen euro per jaar voor de exclusieve uitzendrechten van de voetbaltoernooien Champions League, Europa League en Conference League. Het doel hiervan is om de markpositie van kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal te verbeteren.

   

  Concurrentie

  Maar dit lijkt niet alles te zijn om Ziggo een voor Nederlanders aantrekkelijke aanbieder van vaste diensten te laten zijn. Ziggo voelt in toenemende mate de druk van concurrenten zoals KPN, T-Mobile, Delta en Caiway nu in steeds meer delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber/E-Fiber actief zijn of worden.

   

  Uitzendrechten

  VodafoneZiggo sluit namelijk niet uit dat het gaat meebieden op de uitzendrechten van de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie. Deze zijn op dit moment in bezit van Eredivisie Media & Marketing CV, dat de uitzendrechten onder meer via betaalzender ESPN exploiteert. In de komende maanden begint echter een nieuw biedingsproces voor de periode na de huidige distributieovereenkomst, die medio 2025 afloopt. In een video naar aanleiding van het verwerven van de exclusieve uitzendrechten van de UEFA-voetbaltoernooien voor clubteams zegt Ziggo Sport-directeur Marcel Beerthuizen dat de ambitie er is om de uitzendrechten van de Eredivisie te machtigen. Of dit uiteindelijk gaat lukken, is volgens Beerthuizen nog maar de vraag.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalvoetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)