Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport blijft in de race: ‘Eredivisie schuift ESPN met bod uitzendrechten aan de kant’

  VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) blijft een belangrijke kandidaat voor het verwerven van de uitzendrechten van de Eredivisie. Het eerste bod van ESPN werd door de voetbalclubs afgewezen.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 4
  Ziggo Sport blijft in de race: ‘Eredivisie schuift ESPN met bod uitzendrechten aan de kant’
  Foto Getty Images

  Volgens sportmarketeer Chris Woerts is een bod van 135 miljoen euro per jaar voor de uitzendrechten van de Eredivisie voor de voetbalclubs terzijde geschoven. Dit meldde Woerts in de Sinterklaasuitzending van De Oranjewinter (Vandaag Inside) op SBS6. Dit bod werd door Disney voor betaalzender ESPN uitgebracht. Disney is bereid zeven jaar lang 135 miljoen euro voor de uitzendrechten te betalen. Dat komt overeen met een bedrag van meer dan een miljard euro voor het gehele contract van zeven jaar. Dit is fors meer dan het huidige contract waarbij de voetbalclubs een soortgelijk bedrag verdienen, maar hiervoor wel voor de duur van twaalf jaar de uitzendrechten moeten afstaan. Het huidige contract loopt medio 2025 af.

   

  Ziggo Sport

  VodafoneZiggo wordt gezien als een van de belangrijkste bieders op de uitzendrechten van de Eredivisie vanaf het seizoen 2025/2026. Het mediabedrijf heeft naar verluidt al bij diverse voetbalclubs al gepolst of zij bereid zijn om de uitzendrechten bij een Nederlands bedrijf onder te brengen. VodafoneZiggo wil de uitzendrechten kopen voor het sportkanaal Ziggo Sport bij kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal dat naast Ziggo ook bij KPN, T-Mobile, Canal Digitaal, Delta, Caiway en vrijwel alle andere providers beschikbaar is via een aanvullend abonnement.

   

  Streamingdiensten

  Maar het is allerminst zeker of VodafoneZiggo de uitzendrechten in zijn bezit krijgt. Niet alleen kan niet worden uitgesloten dat Disney voor ESPN een hoger bod gaat uitbrengen. Ook Amerikaanse mediabedrijven als Apple (Apple TV+), Amazon (Prime Video) en mogelijk Netflix zijn volgens marktkenners in de race voor de uitzendrechten. Door onderling opbieden kan de prijs van de uitzendrechten uiteindelijk oplopen richting 200 miljoen euro per jaar.

  EredivisieuitzendrechtenZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalVodafoneZiggoDisneyESPNvoetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview