Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport blijft in de race: ‘Eredivisie schuift ESPN met bod uitzendrechten aan de kant’

  VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) blijft een belangrijke kandidaat voor het verwerven van de uitzendrechten van de Eredivisie. Het eerste bod van ESPN werd door de voetbalclubs afgewezen.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 4
  Ziggo Sport blijft in de race: ‘Eredivisie schuift ESPN met bod uitzendrechten aan de kant’
  Foto Getty Images

  Volgens sportmarketeer Chris Woerts is een bod van 135 miljoen euro per jaar voor de uitzendrechten van de Eredivisie voor de voetbalclubs terzijde geschoven. Dit meldde Woerts in de Sinterklaasuitzending van De Oranjewinter (Vandaag Inside) op SBS6. Dit bod werd door Disney voor betaalzender ESPN uitgebracht. Disney is bereid zeven jaar lang 135 miljoen euro voor de uitzendrechten te betalen. Dat komt overeen met een bedrag van meer dan een miljard euro voor het gehele contract van zeven jaar. Dit is fors meer dan het huidige contract waarbij de voetbalclubs een soortgelijk bedrag verdienen, maar hiervoor wel voor de duur van twaalf jaar de uitzendrechten moeten afstaan. Het huidige contract loopt medio 2025 af.

   

  Ziggo Sport

  VodafoneZiggo wordt gezien als een van de belangrijkste bieders op de uitzendrechten van de Eredivisie vanaf het seizoen 2025/2026. Het mediabedrijf heeft naar verluidt al bij diverse voetbalclubs al gepolst of zij bereid zijn om de uitzendrechten bij een Nederlands bedrijf onder te brengen. VodafoneZiggo wil de uitzendrechten kopen voor het sportkanaal Ziggo Sport bij kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal dat naast Ziggo ook bij KPN, T-Mobile, Canal Digitaal, Delta, Caiway en vrijwel alle andere providers beschikbaar is via een aanvullend abonnement.

   

  Streamingdiensten

  Maar het is allerminst zeker of VodafoneZiggo de uitzendrechten in zijn bezit krijgt. Niet alleen kan niet worden uitgesloten dat Disney voor ESPN een hoger bod gaat uitbrengen. Ook Amerikaanse mediabedrijven als Apple (Apple TV+), Amazon (Prime Video) en mogelijk Netflix zijn volgens marktkenners in de race voor de uitzendrechten. Door onderling opbieden kan de prijs van de uitzendrechten uiteindelijk oplopen richting 200 miljoen euro per jaar.

  EredivisieuitzendrechtenZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalVodafoneZiggoDisneyESPNvoetbalEredivisie

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)