Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Sport ruilt Jack voor Wytse in

  Het avontuur van Jack van Gelder bij Ziggo Sport is na iets meer dan jaar over en uit. Wytse van der Goot wordt bij de sportzender nu het nieuwe voetbalboegbeeld.
  Jarco Kriek
  21 februari 2021
  comments 4
  Ziggo Sport ruilt Jack voor Wytse in
  Foto Getty Images

  Al enige tijd gingen geruchten dat de contractonderhandelingen tussen VodafoneZiggo als eigenaar van Ziggo Sport en Jack van Gelder moeizaam verliepen. De geruchten werden verder aangewakkerd toen Ziggo Sport enkele weken geleden plotseling per direct stopte met de sporttalkshow Peptalk op maandagavond. Het argument dat het programma aan kracht had ingeboet omdat vanwege de coronacrisis geen publiek aanwezig mocht zijn, was niet overtuigend. Zo mocht de voetbaltalkshow Rondo wel door blijven gaan ondanks dat ook bij dat studioprogramma geen publiek aanwezig mag zijn. Naar nu blijkt had VodafoneZiggo voor volgend seizoen al een andere presentator voor dit programma in gedachte. Jack van Gelder was sinds het begin van Ziggo Sport – iets meer dan vijf jaar geleden - onder contract bij de sportzender dat hem als anchor gebruikte om het gratis digitaal kanaal voor Ziggo-klanten in de markt te zetten.

   

  Mister voetbal stopt

  VodafoneZiggo maakte vandaag bekend dat Jack van Gelder aan het eind van deze sportzomer bij Ziggo Sport vertrekt. Opvallend bij de aankondiging is dat niet Will Moerer als directeur van Ziggo Sport maar VodafoneZiggo CEO Jeroen Hoenkamp het besluit van het mediabedrijf om met Jack van Gelder te stoppen onderbouwde. "Jack heeft een belangrijke rol gespeeld bij de start en het uitbouwen van Ziggo Sport. Wij willen hem bedanken voor zijn passie, toewijding en bijdrage aan het succes van de zender. Met zijn kloppende hart voor de sport heeft hij menig sportliefhebber weten te raken met zijn kennis, enthousiasme en vrolijke lach."

   

  Rondo

  Jack van Gelder laat weten dat hij en VodafoneZiggo als vrienden uit elkaar gaan. Maar het liefst had de voetbaljournalist nog willen blijven om in ieder geval de voetbaltalkshow Rondo te presenteren. "Na een mooie tijd bij Ziggo Sport is het besluit genomen om een nieuw gezicht te binden aan de zender. Ik had graag met de talkshow Rondo verder willen gaan, maar ik heb dit besluit te respecteren. Na zes waardevolle jaren scheiden onze wegen zich en gaan we uit elkaar als goede vrienden." Een mogelijke nieuwe uitdaging voor Jack van Gelder ligt bij Talpa Network. Daar is hij inmiddels een belangrijke schakel in het succesprogramma Marble Mania.

   

  Wytse de Groot

  Ziggo Sport krijgt vanaf volgend voetbalseizoen Wytse van der Goot als vervanger van Jack van Gelder als voetbalboegbeeld. Van der Goot is de rijzende ster binnen de sportjournalistiek. In de afgelopen voetbalseizoenen was hij de vaste commentator bij de Champions League-wedstrijden die eerst op Veronica en daarna op SBS6 live werden uitgezonden. Ook werkte hij ook al bij Ziggo Sport als commentator. Een rol die hij eveneens bij FOX Sport – het huidige ESPN – invulde. Van der Goot gaat bij Ziggo Sport ook de plek van Jack van Gelder bij Rondo innemen

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Sport TotaalZiggo SportvoetbalJack van GelderWytse van der Goot

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)