Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo stopte met Jack van Gelder vanwege zijn mening’

  Dat Jack van Gelder nu niet meer actief is bij Ziggo Sport heeft te maken met zijn soms ongezouten mening die hij geeft op sociale media.
  Jarco Kriek
  7 augustus 2023
  comments 7
  ‘Ziggo stopte met Jack van Gelder vanwege zijn mening’
  Foto Getty Images

  In de podcast De Communicado’s onthult communicatie-expert Lars Duursma dat Jack van Gelder bij Ziggo Sport moest vertrekken omdat VodafoneZiggo bang was dat zijn mening op Twitter – dat tegenwoordig X heet – het merk zou beschadigen. In de ogen van de beleidsbepalers van VodafoneZiggo zou Van Gelder zich te radicaal uiten op de sociale media. Duursma zegt deze informatie te hebben verkregen van ‘mensen die het kunnen weten’.

   

  Boegbeeld

  Jack van Gelder was tot de zomer van 2021 het boegbeeld van Ziggo Sport. Het aflopende contract met de sportanchor werd niet verlengd. Het vertrek van Van Gelder was op hetzelfde moment dat Will Moerer afscheid nam als directeur van de sportzender. Destijds werd gedacht dat beide zaken met elkaar te maken had, maar volgens Duursma moet de oorzaak heel ergens anders worden gezocht. Jack van Gelder was vorige week vijf dagen de vaste tafelgast van Hélène Hendriks in het goed bekeken SBS 6-programma De Oranjezomer.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportsportJack van Gelder

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)