Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo uitgenodigd voor leveren diensten Delta Fiber glasvezel

  Ziggo is welkom om als serviceprovider diensten te leveren via het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Of dit echt gaat gebeuren, is allerminst zeker.
  Jarco Kriek
  9 juni 2023
  comments 0
  Ziggo uitgenodigd voor leveren diensten Delta Fiber glasvezel
  Foto Getty Images

  Het is Delta Fiber CEO Marco Visser die VodafoneZiggo – de eigenaar van Ziggo – tijdens een door Telecompaper georganiseerd congres de uitnodiging deed uitgaan. In de ogen van Visser kan Ziggo een wholesaleklant van Delta Fiber worden. Dit betekent dat VodafoneZiggo toegang zou krijgen tot het glasvezelnetwerk van Delta Fiber met diensten als internet en televisie.

   

  Next Mini

  Ziggo is technisch in staat om diensten te gaan leveren via Delta Fiber glasvezel. Het kan daarbij ook het als minder goed bekendstaande tv-platform van Delta ontlopen omdat de eigen Next Mini bruikleendecoder werkt met IPTV-streams. Ziggo kan hierdoor zijn eigen tv-platform gebruiken. Er hoeft dus geen onderscheid te zijn tussen tv-diensten op het eigen kabelnetwerk en - eventueel - het Delta Fiber glasvezelnetwerk.

   

  DOCSIS 4

  De kans is echter klein dat VodafoneZiggo op de uitnodiging ingaat. Het kabelbedrijf lijkt vol te gaan voor de uitrol van DOCSIS 4 op het eigen kabelnetwerk. Een vlucht naar het Delta Fiber glasvezelnetwerk is vooral interessant om binnen het gebied waar dit glasvezelnetwerk actief is geen DOCSIS 4 met de bijkomende investeringskosten in het kabelnetwerk uit te hoeven voeren. VodafoneZiggo lijkt deze weg niet te gaan bewandelen.

  Delta FiberDeltaZiggoVodafoneZiggoglasvezelwholesaletvtelevisieinternetDOCSIS 4

  Reacties