Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert 4K Mediabox Next opnieuw

  Ziggo blijft constant bezig met het verbeteren van de premium bruikleendecoder Mediabox Next. Met deze decoder kan onder meer naar 4K-content gekeken worden.
  Jarco Kriek
  30 april 2021
  comments 4
  Ziggo verbetert 4K Mediabox Next opnieuw

  Ziggo heeft het stokje van KPN overgenomen met vrijwel elke maand verbeteringen (updates) voor de eigen bruikleendecoder. KPN bracht tot twee jaar geleden elke maand nieuwe firmware voor de meest gebruikte decoders uit. Ziggo doet dit vanaf dit jaar ook voor de nieuwe 4K Ultra HD (UHD) Mediabox Next.

   

  Mediabox Next nog beter

  Ziggo heeft deze week nieuwe firmware voor Mediabox Next uitgebracht. Dit gebeurt gefaseerd. Als eerste kunnen Ziggo-klanten in de provincies Noord-Brabant en Limburg de vernieuwde Mediabox Next gebruiken. Deze week wordt de nieuwe firmware in de overige delen van het verzorgingsgebied richting de bruikleendecoders gestuurd. Uiteindelijk kan iedere Ziggo-klant die over een Mediabox Next beschikt de nieuwe firmware dit weekend gebruiken. De nieuwe update wordt automatisch in de decoder geplaatst en daarna geïnstalleerd. In Nederland worden op dit moment rond 675.000 exemplaren Mediabox Next gebruikt.

   

  Wat is er verbeterd?

  Ziggo geeft de volgende verbeteringen door die in de nieuwe firmwareversie 4.31 zijn doorgevoerd.

   

  • Als een programma gesproken ondertiteling (audiodescriptie) heeft, dan zie je dat nu ook in de Elektronische Programmagids. Net zoals je het ‘Replay’ icoon ziet, zie je bij beschikbare gesproken ondertiteling een ‘AD’ icoon. Dit betekent dat als bijvoorbeeld iemand een andere taal spreekt in het NOS journaal, je de ondertiteling in het Nederlands kunt horen.
  • Je krijgt geen melding meer dat je de batterijen van de afstandsbediening moet vervangen terwijl je dat net hebt gedaan..
  • Druk je in de mini-programmagids op ‘OK’ en scrol je er doorheen, dan onthoudt hij nu wel de ‘locatie’ vanwaar je hem opent. Druk je dus op het terug-pijltje, dan heeft de box nu onthouden waar je was.
  • De weergave van je percentage opname-ruimte is nu in alle menu’s gelijk.
  • Spoel je met de pijltjes door Replay en opnames, dan blijft de mini-afbeelding in beeld.
  • Met een kinderslot op de zender Xite krijg je geen zwart beeld meer als je de app start. Nu zie je rechtsboven “press OK to open the app”. Je moet hem natuurlijk nog steeds van het kinderslot halen.
  • Na het starten van Replay of een opname heb je nu direct audio.
  • Kijk je de 4K variant van het kanaal Love Nature, dan krijg je geen foutcode CS2012 meer.
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox Nextbruikleendecocerfirmwarefirmware-update

  Reacties