Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert 4K-decoder Mediabox Next uitgebreid

  Ziggo heeft een nieuwe firmware-update aangekondigd voor de premium 4K-bruikleendecoder Mediabox Next. De uitrol hiervan verloopt gefaseerd.
  Jarco Kriek
  31 oktober 2021
  comments 10
  Ziggo verbetert 4K-decoder Mediabox Next uitgebreid

  Het was enige tijd rustig met het uitbrengen van nieuwe firmware voor Mediabox Next bij Ziggo. Dit in tegenstelling tot KPN dat enkele maanden geleden na enige tijd weer begonnen is met het maandelijks uitbrengen van nieuwe firmware voor de eigen bruikleendecoders van Interactieve TV. De nieuwe firmware voor Ziggo Mediabox Next heeft versienummer 4.35 en wordt de komende week in de provincies Noord-Brabant en Limburg automatisch in de decoder geplaatst. Ziggo gaat daarna vanaf 16 november gefaseerd de firmware in andere provincies uitrollen. De bezitters van Mediabox Next hoeven niets te doen om van de nieuwe functies gebruik te kunnen maken. De firmware wordt automatisch in de decoder geplaatst en geactiveerd.

   

  Nieuw visueel uiterlijk

  Het gaat in dit geval om een grootschalige firmware-update. Niet alleen worden problemen (bugs) opgelost en functies toegevoegd. Mediabox Next krijgt met een geheel nieuw hoofdmenu ook een ander visueel uiterlijk op televisieschermen. Dit is het door Ziggo gepubliceerde overzicht van veranderingen in de nieuwe firmware.

   

  • Het nieuwe persoonlijke hoofdmenu is volledig op maat gemaakt. Wil je gebruik maken van de persoonlijke aanbevelingen in jouw hoofdmenu? Activeer dan je persoonlijke aanbevelingin het menu.
  • Met de nieuwe update is er op kanaal 555 de vergrote tv-gids te vinden. Via het voice commando "Open de vergrote tv-gids" wordt deze ook geopend. Is het voor jou handiger om de vergrote tv-gids als standaard in te stellen? Dat kan!
  • Voorheen werd een software-update automatisch uitgevoerd wanneer de mediabox na 7 dagen nog niet was voorzien van de nieuwste software. Vanaf nu wordt de software-update na deze 7 dagen niet direct geforceerd, maar krijg je een pop-up met twee keuzes.
  • Na het verwijderen van een opname kwam je soms uit op een leeg scherm. Dit komt niet meer voor.
  • Soms kwam het Netflix-logo naar voren bij het openen van YouTube. Dit is nu opgelost.
  • De informatiebalk bleef bij het zappen soms hangen bij de voorgaande zender. De informatiebalk loopt nu weer volledig in de pas.
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox Nextbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)