Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verhoogt per direct internetsnelheid

    Verreweg de meeste Ziggo-abonnees die bij het kabelbedrijf een abonnement met de dienst internet kopen, krijgen vanaf vandaag een hogere internetsnelheid geleverd.
    Jarco Kriek
    12 april 2021
    comments 9
    Ziggo verhoogt per direct internetsnelheid
    Foto Getty Images

    Ziggo verhoogt namelijk de downloadsnelheid van alle nu bij het kabelbedrijf verkrijgbare abonnementen waarbij internet wordt geleverd. De maximale uploadsnelheid blijft echter gelijk. Dit betekent dat alleen bij het duurste GIGA-abonnement een maximale uploadsnelheid van 50Mbps wordt geleverd. De aankondiging kan als een teleurstelling worden gezien voor Ziggo-klanten die juist op een hogere uploadsnelheid zitten te wachten. Dit lijkt er – in ieder geval voor de komende maanden – niet in te zitten. Ziggo beargumenteerd de snelheidsverhoging door te stellen dat het gebruik van internet door onder meer thuiswerken, thuisonderwijs en sportlessen die thuis worden gevolgd door de coronacrisis is gestegen. Duidelijk is dat als deze pandemie voorbij is, bijvoorbeeld het thuiswerken voor veel Nederlanders voor een deel als standaard intact blijft.

     

    Ziggo blijft bij de tijd

    Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo: "De verhoging van de internetsnelheden geldt voor ruim 3,3 miljoen consumenten en bedrijven. Het netwerk wordt steeds intensiever gebruikt. Daarom zitten wij niet stil, verbeteren we continu ons netwerk en zorgen we dat de snelheid van het internet bij onze klanten helemaal bij de tijd blijft."

     

    Niet alle klanten

    Net als bij voorgaande snelheidsverhogingen kunnen niet alle Ziggo-klanten van het sneller internet profiteren. Als bij Ziggo een oudere abonnementsvorm wordt gekocht – bijvoorbeeld uit de tijd van het voormalig zelfstandig UPC – wordt de snelheidsverhoging in veel gevallen niet doorgevoerd. Hiervoor moet het oude abonnement voor een nieuwe abonnementsvorm worden ingeruild. Het voordeel van de abonnementsruil is dus een hogere internetsnelheid en mogelijk ook een (tijdelijk) lagere abonnementsprijs. Maar er zijn ook nadelen. Zo vervallen eventueel gratis bij het abonnement ingesloten premiumpakketten – zoals Film1 – en de mogelijkheid tot gebruik van maximaal vijf smartcards bij de overstap van een oud naar een nieuw abonnement.

     

    Dit zijn de snelheidswijzigingen

    Bij de GIGA-abonnementsvormen wijzigt niets. Daar blijft de snelheid met 1000/50Mbps gelijk. Bij alle onderliggende abonnementsvormen wordt de snelheid vanaf maandag 12 april 'gratis' verhoogd. Los van het GIGA-abonnement wordt voor consumenten de maximale downloadsnelheid naar 600Mbps verhoogd. Bij zakelijke abonnementen is dit 700Mbps. Om het sneller internet direct te kunnen gebruiken, dient de Ziggo-abonnee zelf het internetmodem te resetten. Ziggo gaat in de periode tot uiterlijk 31 mei op afstand de modems resetten en voor de nieuwe internetsnelheid geschikt maken. Onderstaand de snelheidsverhoging bij consumentenabonnementen.

     

    • Internet Basic was 25/2,5Mbps wordt 50/5Mbps
    • Internet Start was 50/5Mbps wordt 75/10Mbps
    • Internet Start (X)XL was 100/10Mbps wordt 150/15Mbps
    • Internet Complete was 250/25Mbps wordt 300/30Mbps
    • Internet Max was 500/40Mbps wordt 600/40Mbps
    ZiggoVodafoneZiggointernetintersnelheidsnelheidsverhogingabonnementdownloadupload

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview