Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt prijs Alles-in-1 abonnementen tot €3,50 per maand

  Ziggo heeft de jaarlijkse prijsaanpassing voor 2022 bekendgemaakt. Het valt op dat het kabelbedrijf vooral prijzen van 3P Alles-in-1 duurder maakt.
  Jarco Kriek
  9 mei 2022
  comments 3
  Ziggo verhoogt prijs Alles-in-1 abonnementen tot €3,50 per maand
  Foto Getty Images

  Ziggo maakt de prijs van de meest verkochte abonnementen duurder maar abonnees die een abonnement met gigabit internet kopen, gaan juist minder per maand betalen. Ondanks de prijsverlaging van de zogenaamde GIGA-abonnementen blijven deze een fractie duurder dan aanbieders die gigabit internet via glasvezel leveren. Bij glasvezel wordt daarnaast een symmetrische internetsnelheid geleverd terwijl de uploadsnelheid bij kabel vooralsnog op maximaal 50Mbps blijft steken. Een groot voordeel van Ziggo kabelinternet is wel dat bij een internetabonnement direct en kosteloos toegang tot het ongecodeerde zenderaanbod wordt geleverd. Dit aanbod bestaat uit meer dan veertig tv-zenders waarvan ruim de helft in HD-kwaliteit. Daarnaast zijn tientallen radiozenders digitaal via de Ziggo-kabel te beluisteren.

   

  Voorwaarden

  Ziggo heeft daarnaast de algemene voorwaarden van abonnementen per 1 juli gewijzigd. Hierdoor is een jaarlijkse prijsverhoging gelijk aan de door CBS vastgestelde inflatiecorrectie nu onderdeel van deze voorwaarden. Klanten met een lopend contract kunnen hierdoor vanaf de prijsverhoging van 2023 niet meer kosteloos het abonnement opzeggen. Als de prijscorrectie negatief door CBS is vastgesteld dan hoeft Ziggo de maandprijzen niet te verlagen.

   

  Anders dan KPN

  Waar KPN alleen de prijs van internetabonnementen verhoogt – en dus niet tornt aan de prijs van tv-abonnementen – stijgen bij Ziggo de prijs van gecombineerde abonnementen met tv en internet het meeste. De prijsverhoging van abonnementen met alleen internet zijn lager. De gemiddelde prijsverhoging bij Ziggo op 1 juli is €2,12 per maand. Ziggo wijt dit aan hogere kosten en noemt daarbij onder meer duurder wordende netwerkapparatuur en de enorme prijsstijging van energiegebruik om het netwerk operationeel te houden. Ook wil Ziggo de maandprijs van oudere en de huidige abonnementsvormen met de komende prijsverhoging meer gelijk trekken.

   

  Wat zijn de nieuwe abonnementsprijzen?

  De collega’s van Tweakers hebben een volledig overzicht gemaakt van de prijswijziging van alle abonnementen die Ziggo per 1 juli doorvoert. Ziggo is daarnaast begonnen met het persoonlijk informeren via brief of e-mail van klanten betreffende de prijsaanpassing. Het overzicht van Tweakers vindt u hier.

  ZiggoVodafoneZiggoprijsverhogingabonnementtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview