Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt prijs Alles-in-1 abonnementen tot €3,50 per maand

  Ziggo heeft de jaarlijkse prijsaanpassing voor 2022 bekendgemaakt. Het valt op dat het kabelbedrijf vooral prijzen van 3P Alles-in-1 duurder maakt.
  Jarco Kriek
  9 mei 2022
  comments 3
  Ziggo verhoogt prijs Alles-in-1 abonnementen tot €3,50 per maand
  Foto Getty Images

  Ziggo maakt de prijs van de meest verkochte abonnementen duurder maar abonnees die een abonnement met gigabit internet kopen, gaan juist minder per maand betalen. Ondanks de prijsverlaging van de zogenaamde GIGA-abonnementen blijven deze een fractie duurder dan aanbieders die gigabit internet via glasvezel leveren. Bij glasvezel wordt daarnaast een symmetrische internetsnelheid geleverd terwijl de uploadsnelheid bij kabel vooralsnog op maximaal 50Mbps blijft steken. Een groot voordeel van Ziggo kabelinternet is wel dat bij een internetabonnement direct en kosteloos toegang tot het ongecodeerde zenderaanbod wordt geleverd. Dit aanbod bestaat uit meer dan veertig tv-zenders waarvan ruim de helft in HD-kwaliteit. Daarnaast zijn tientallen radiozenders digitaal via de Ziggo-kabel te beluisteren.

   

  Voorwaarden

  Ziggo heeft daarnaast de algemene voorwaarden van abonnementen per 1 juli gewijzigd. Hierdoor is een jaarlijkse prijsverhoging gelijk aan de door CBS vastgestelde inflatiecorrectie nu onderdeel van deze voorwaarden. Klanten met een lopend contract kunnen hierdoor vanaf de prijsverhoging van 2023 niet meer kosteloos het abonnement opzeggen. Als de prijscorrectie negatief door CBS is vastgesteld dan hoeft Ziggo de maandprijzen niet te verlagen.

   

  Anders dan KPN

  Waar KPN alleen de prijs van internetabonnementen verhoogt – en dus niet tornt aan de prijs van tv-abonnementen – stijgen bij Ziggo de prijs van gecombineerde abonnementen met tv en internet het meeste. De prijsverhoging van abonnementen met alleen internet zijn lager. De gemiddelde prijsverhoging bij Ziggo op 1 juli is €2,12 per maand. Ziggo wijt dit aan hogere kosten en noemt daarbij onder meer duurder wordende netwerkapparatuur en de enorme prijsstijging van energiegebruik om het netwerk operationeel te houden. Ook wil Ziggo de maandprijs van oudere en de huidige abonnementsvormen met de komende prijsverhoging meer gelijk trekken.

   

  Wat zijn de nieuwe abonnementsprijzen?

  De collega’s van Tweakers hebben een volledig overzicht gemaakt van de prijswijziging van alle abonnementen die Ziggo per 1 juli doorvoert. Ziggo is daarnaast begonnen met het persoonlijk informeren via brief of e-mail van klanten betreffende de prijsaanpassing. Het overzicht van Tweakers vindt u hier.

  ZiggoVodafoneZiggoprijsverhogingabonnementtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)