Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo vernieuwt Mediabox Next en Next Mini

  Ziggo gaat nieuwe firmware voor de 4K-bruikleendecoders Mediabox Next en Next Mini beschikbaar stellen.
  Jarco Kriek
  12 juli 2023
  comments 7
  Ziggo vernieuwt Mediabox Next en Next Mini

  De nieuwe firmware is versie 5.03 genoemd. Ziggo-klanten in Noord-Brabant en Limburg krijgen vandaag en morgen als eerste de nieuwe firmware toegespeeld. Daarna volgen gefaseerd klanten in alle andere delen van Nederland. Dit gaat als de uitrol volgens plan verloopt ongeveer over een week beginnen. Ziggo heeft bij meerdere onderdelen verbeteringen doorgevoerd bij de nieuwe firmware.

   

  Wifi

  Zo heeft Ziggo een aantal wijzigingen in het wifi-installatie en het wifi-configuratiescherm gemaakt om het gebruik van wifi op de mediabox nog makkelijker te maken. Men komt dit scherm tegen tijdens de eerste installatie en wanneer je de netwerkverbinding van de mediabox aanpast. Zo zijn de volgende aanpassingen gemaakt:

   

  • Wachtwoord zichtbaar maken: Wil je je mediabox via wifi verbinden, dan dien je altijd je wachtwoord in te vullen. Het is nu mogelijk om het wachtwoord zichtbaar te maken, zodat je kan checken of je het goed hebt ingevuld.
  • Duidelijke weergave van het verbonden wifi-netwerk: Als je de netwerkverbinding van de mediabox bekijkt, wordt nu duidelijk weergegeven met welk wifi-netwerk de mediabox op dat moment is verbonden.
  • Diagnostisch scherm voor wifi zonder internettoegang: Verbind je de mediabox met een wifi-netwerk dat op dat moment geen internettoegang heeft, dan wordt dit nu duidelijk aangegeven met een diagnostisch scherm.

   

  Andere wijzigingen

  Ook is de Engelse term What’s on now in de nieuwe firmware vertaald naar Nu Op TV, en is het Dolby Digital icon enigszins gewijzigd. Ook zijn onder meer de volgende fouten (bugfixes) in de nieuwe firmware aangepakt:

   

  • Het komt niet meer voor dat bij het gebruik van de rode stand-by knop ( ) je televisie en/of audioapparatuur niet meer tegelijk aan en uit gaat
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringen voor het openen en sluiten van Netflix
  • De menu-iconnen binnen de Amazon Prime Video app zijn nu in alle gevallen weer zichtbaar
  • De mediabox start niet meer op in een te lage resolutie
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties