Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verplicht 60 procent klanten om te kijken naar reclame bij opname

    Ziggo laat drie van de vijf abonnees verplicht naar niet-doorspoelbare reclames kijken hun eigen opnames van de programma’s van RTL Nederland.
    Jarco Kriek
    9 mei 2024
    comments 17
    Ziggo verplicht 60 procent klanten om te kijken naar reclame bij opname

    Nadat Totaal TV publiceerde dat Ziggo-klanten verplicht naar reclames moet kijken bij eigen opnames bij gebruik van een Ziggo-decoder is er een klaagzang losgebarsten. Het verplichte reclameblok – dat in lengte varieert en maximaal een minuut duurt – wordt alleen aan klanten voorgeschoteld als deze een Mediabox XL, Mediabox Next of Next Mini gebruiken. Dit zijn de zogenaamde cloudPVR-decoders die het kabelbedrijf bij de meeste tv-abonnementen in bruikleen geeft.

     

    Eigen apparatuur

    Klanten die eigen hardware in combinatie met een smartcard en/of CI+ module gebruiken kan Ziggo niet verplichten om naar reclame te kijken. Bij de eigen hardware worden opgenomen programma’s op een eigen harde schijf in de televisie of decoder opgeslagen. Overigens kan Ziggo ook bij opgenomen programma’s op eigen apparatuur van klanten enige vorm van restrictie opleggen. Binnen de CI+ technologie kan het doorspoelen of blokkeren van opgenomen programma’s ingesteld worden. Ziggo doet dit op dit moment echter niet.

     

    Veel gebruikt

    Uit de laatste kwartaalcijfers van moederbedrijf VodafoneZiggo blijkt dat 59 procent van de Ziggo-klanten een nieuwe generatie mediabox in huis heeft. Met een nieuwe generatie mediabox wordt feitelijk een cloudPVR-decoder bedoeld. Met dit soort decoders krijgen abonnees dus te maken met de niet-doorspelbare reclames bij opnames van RTL-zenders.

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiereclamecloudPVRRTLRTL NederlandMediabox XLMediabox NextNext Mini

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview