Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet analoge tv in meer regio's op zwart

  VodafoneZiggo heeft nieuwe regio's aangekondigd waar bedrijfsonderdeel Ziggo analoge tv gaat uitzetten. Dit gebeurt op 23 maart in de regio's Venlo en Mill.
  Jarco Kriek
  2 februari 2021
  comments 0
  Ziggo zet analoge tv in meer regio's op zwart
  Foto Getty Images

  Het is duidelijk dat Ziggo tempo maakt om de laatste honderdduizenden klanten die nog analoog naar tv-zenders kunnen kijken volledig over te zetten op digitale tv. Na de regio’s Utrechtse Heuvelrug-Driebergen-Zeist en Veenendaal op 9 maart en de regio’s Velsen en Helmond, heeft Ziggo nu aangekondigd om op 23 maart analoge tv in de regio’s Venlo en Mill uit te zetten. Dit betekent dat onder meer in de gemeenten Mill, Grave Cuijk, Schaijk, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Overloon, Boxmeer, Gennep, Wanssum, Meerlo, Venlo, Venray, Deurne, Horst, Velden, America, Maasbree en Kessel analoge tv vanaf 23 maart verleden tijd is. Een dag later op 24 februari begint Ziggo met het gefaseerd uitschakelen van analoge FM-radio in de regio Capelle aan den IJssel.

   

  Digitaal kijken

  In plaats van het analoge zenderpakket van – afhankelijk van de regio waar wordt gekeken – rond de dertig zenders kunnen voormalig analoge kijkers digitaal naar veel meer tv-zenders kijken. Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig. Dit zenderaanbod wordt namelijk ongecodeerd door Ziggo op het kabelnetwerk aangeboden.

   

  Ziggo Sport

  Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. Om te controleren of op dit moment analoog dan wel digitaal naar tv wordt gekeken, kan de televisie op voorkeuzekanaal 14 worden afgestemd. Als Ziggo Sport zichtbaar wordt, is duidelijk dat inmiddels al digitaal naar tv wordt gekeken. In alle andere gevallen dient de tv-ontvangst naar digitaal overgeschakeld te worden. Ziggo benadert alle klanten persoonlijk in de regio’s waar analoge tv wordt uitgezet.

   

  TV en internet

  De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’, dat door VodafoneZiggo inmiddels GigaNet wordt genoemd. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller internet met een gigabit snelheid tot 1000Mbps (1Gbps) leveren; ook wordt het gehele netwerk stabieler en hierdoor minder storingsgevoelig. Tevens kan Ziggo met de vrijgekomen bandbreedte het digitale tv-aanbod verbeteren.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieradiodigitaalanalooganaloge tvanaloge FM-kabelradioanaloge uitschakeling

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)