Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo legt focus op duurder abonnement en verstopt goedkoper alternatief

  Met de prijsverhoging van 1 juli legt Ziggo de focus op het verhogen van de gemiddelde maandelijkse uitgave van klanten. Een goedkoper abonnement wordt verstopt.
  Jarco Kriek
  2 juli 2022
  comments 4
  Ziggo legt focus op duurder abonnement en verstopt goedkoper alternatief
  Foto Getty Images

  Uit analyse van de prijsverhoging van de dienst internet blijkt dat vooral abonnees die een abonnementsvorm kopen waarbij Internet Max wordt geleverd door het kabelbedrijf met zachte hand naar een duurder abonnement worden gemanoeuvreerd. In tegenstelling tot de goedkopere internetabonnementen Complete, Start XXL, Start en Basic krijgen klanten die een Max internetabonnement kopen geen snelheidsverhoging.

   

  Meer betalen

  De prijs van het Max internetabonnement gaat echter wel aanzienlijk in prijs omhoog. Omdat de prijs van het GIGA internetabonnement omlaag gaat, is het prijsverschil tussen beide abonnementsvormen nog slechts €1,50 per maand. De snelheid die Ziggo bij Max internet levert is download 600Mbps en upload 40Mbps. Bij GIGA is de maximale downloadsnelheid 1000Mbps (1Gbps) en uploadsnelheid 50Mbps. Het is ook opvallend dat Ziggo bij het overzicht op de eigen internetsite de keuzemogelijkheid voor het Max internetabonnement niet meer toont aan potentiële nieuwe klanten.

   

  Tekst gaat verder onder foto

   

   

  Goedkoper

  De prijsaanpassing kan echter ook in het tegendeel van Ziggo werken. Omdat het Complete internetabonnement wel een snelheidsverhoging krijgt, wordt het verschil in snelheid met Max internet juist kleiner. Bij Complete wordt de internetsnelheid 350/35Mbps geleverd. Bij Max is dit 600/40Mbps. Het prijsverschil tussen beide abonnementen is na 1 juli wel gelijk gebleven. Voor de meeste huishoudens – ook met meer dan twee kinderen en ouders die beiden gelijktijdig thuiswerken – is de internetsnelheid die bij het Complete internetabonnement geleverd wordt meer dan voldoende. Door de snelheidsverhoging is ook het verschil in uploadsnelheid miniem geworden.

   

  Basic internet

  Wat daarnaast blijft opvallen, is dat Ziggo het goedkoopste internetabonnement Basic niet actief onder de aandacht brengt bij bestaande en nieuwe klanten. Pas wanneer om financiële of andere redenen het abonnement wordt opgezegd, wordt actief door de klantenservice op dit abonnement gewezen. Internet Basic biedt als internet-only abonnement na de recente snelheidsverhoging een downloadsnelheid van 50Mbps en een upload van 20Mbps. De abonnementsprijs is na 1 juli 35 euro. Bij internet-only abonnementen levert Ziggo het lineaire ongecodeerde zenderaanbod van het Kabel TV-abonnement. Dit bestaat uit meer dan 100 zenders, waarvan rond de 50 tv-zenders. Een deel van de zenders wordt in HD-beeldkwaliteit geleverd. Toegang tot online tv-dienst Ziggo GO is bij internet-only abonnementen niet inbegrepen.

   

  ARPU

  Het huidige beleid bij Ziggo lijkt duidelijk gericht te zijn op het omhoog brengen van de gemiddelde maandelijkse uitgave per abonnee, de zogenaamde ARPU. In de afgelopen jaren is ARPU een belangrijkere rol gaan spelen bij telecombedrijven. Bij eventuele overnames of overnamepogingen is de ARPU een belangrijke factor bij het vaststellen van de mogelijke overnameprijs of bij een eventuele beursgang. ARPU is hierdoor wellicht nog iets belangrijker geworden dan het aantal abonnees, zeker nu de vaste markt in Nederland dynamischer is geworden.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidprijsverhogingsnelheidsverhogingabonnementARPUkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)