Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Een aantal Ziggo-klanten klaagt dat sinds korte tijd hun decoder niet meer functioneert waardoor niet meer naar het ongecodeerde tv-aanbod gekeken kan worden.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2021
  comments 11
  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Op het gebruikersforum van Ziggo laten diverse klanten weten dat van de ene op de andere dag hun Samsung DCB H380R-decoder geen beeld op de ongecodeerde door Ziggo gedistribueerde tv-zenders meer geeft. De Samsung DCB H380R is een oudere kabeldecoder die door de consument zelf gekocht diende te worden. Het apparaat is twaalf jaar geleden in oktober 2009 door Samsung op de markt gebracht. Het gaat om een zogenaamde eerste generatie DVB-C decoder die niet meer voldoet aan de huidige uitzendstandaarden. Een levensduur van twaalf jaar is voor elektronische apparaten daarnaast lang.

   

  Meer decoders

  Ondanks dat Ziggo de meeste ongecodeerde tv-zenders in MPEG2 doorgeeft, heeft zich in de uitzendstream van de betreffende zenders iets dusdanig gewijzigd dat de Samsung DCB H380R niet altijd meer beeld op aangesloten televisies kan weergeven omdat de decoder regelmatig opnieuw opstart. In de komende maanden worden nog meer oudere decoders buitenspel gezet. Het kabelbedrijf is voornemens om ongecodeerd uitgezonden zenders gefaseerd van MPEG2 naar MPEG4 op te waarderen. MPEG4 is een meer efficiëntere compressietechniek waardoor zenders met gebruik van minder bandbreedte in dezelfde kwaliteit aan klanten geleverd kan worden. De bandbreedte die hierdoor vrijkomt, kan Ziggo gebruiken om het HD-zenderaanbod uit te breiden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiebandbreedteongecodeerdFTCMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)