Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Een aantal Ziggo-klanten klaagt dat sinds korte tijd hun decoder niet meer functioneert waardoor niet meer naar het ongecodeerde tv-aanbod gekeken kan worden.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2021
  comments 11
  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Op het gebruikersforum van Ziggo laten diverse klanten weten dat van de ene op de andere dag hun Samsung DCB H380R-decoder geen beeld op de ongecodeerde door Ziggo gedistribueerde tv-zenders meer geeft. De Samsung DCB H380R is een oudere kabeldecoder die door de consument zelf gekocht diende te worden. Het apparaat is twaalf jaar geleden in oktober 2009 door Samsung op de markt gebracht. Het gaat om een zogenaamde eerste generatie DVB-C decoder die niet meer voldoet aan de huidige uitzendstandaarden. Een levensduur van twaalf jaar is voor elektronische apparaten daarnaast lang.

   

  Meer decoders

  Ondanks dat Ziggo de meeste ongecodeerde tv-zenders in MPEG2 doorgeeft, heeft zich in de uitzendstream van de betreffende zenders iets dusdanig gewijzigd dat de Samsung DCB H380R niet altijd meer beeld op aangesloten televisies kan weergeven omdat de decoder regelmatig opnieuw opstart. In de komende maanden worden nog meer oudere decoders buitenspel gezet. Het kabelbedrijf is voornemens om ongecodeerd uitgezonden zenders gefaseerd van MPEG2 naar MPEG4 op te waarderen. MPEG4 is een meer efficiëntere compressietechniek waardoor zenders met gebruik van minder bandbreedte in dezelfde kwaliteit aan klanten geleverd kan worden. De bandbreedte die hierdoor vrijkomt, kan Ziggo gebruiken om het HD-zenderaanbod uit te breiden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiebandbreedteongecodeerdFTCMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview