Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Een aantal Ziggo-klanten klaagt dat sinds korte tijd hun decoder niet meer functioneert waardoor niet meer naar het ongecodeerde tv-aanbod gekeken kan worden.
  Jarco Kriek
  19 october 2021
  comments 11
  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Op het gebruikersforum van Ziggo laten diverse klanten weten dat van de ene op de andere dag hun Samsung DCB H380R-decoder geen beeld op de ongecodeerde door Ziggo gedistribueerde tv-zenders meer geeft. De Samsung DCB H380R is een oudere kabeldecoder die door de consument zelf gekocht diende te worden. Het apparaat is twaalf jaar geleden in oktober 2009 door Samsung op de markt gebracht. Het gaat om een zogenaamde eerste generatie DVB-C decoder die niet meer voldoet aan de huidige uitzendstandaarden. Een levensduur van twaalf jaar is voor elektronische apparaten daarnaast lang.

   

  Meer decoders

  Ondanks dat Ziggo de meeste ongecodeerde tv-zenders in MPEG2 doorgeeft, heeft zich in de uitzendstream van de betreffende zenders iets dusdanig gewijzigd dat de Samsung DCB H380R niet altijd meer beeld op aangesloten televisies kan weergeven omdat de decoder regelmatig opnieuw opstart. In de komende maanden worden nog meer oudere decoders buitenspel gezet. Het kabelbedrijf is voornemens om ongecodeerd uitgezonden zenders gefaseerd van MPEG2 naar MPEG4 op te waarderen. MPEG4 is een meer efficiëntere compressietechniek waardoor zenders met gebruik van minder bandbreedte in dezelfde kwaliteit aan klanten geleverd kan worden. De bandbreedte die hierdoor vrijkomt, kan Ziggo gebruiken om het HD-zenderaanbod uit te breiden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiebandbreedteongecodeerdFTCMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP De Verraders

  De Verraders
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het leven van een getrouwe gaat niet over rozen. De kans om de finish te halen is klein, maar soms moet je een gokje wagen.

  TV-TIP Louis Therou: Dark States

  Louis Therou: Dark States
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het aantal mensen dat naar z’n grootje is geschoten in District 5, een niet al te gezellig stadsdeel van Milwaukee, is de afgelopen jaren fors gestegen.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)