Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zoekt noodgedwongen toevlucht tot glasvezel

  Ziggo gaat in een hele gemeente vaste diensten zoals tv en internet via glasvezel leveren. Het laat hierbij aanlevering via het HFC-kabelnetwerk los.
  Jarco Kriek
  27 november 2023
  comments 10
  Ziggo zoekt noodgedwongen toevlucht tot glasvezel
  Foto ProShots

  Het HFC-netwerk van Ziggo combineert glasvezel met coax. Het laatste deel van wijkkast naar huisaansluiting wordt hierbij via coax gerealiseerd. Daarbij wordt de DOCSIS 3.1 techniek gebruikt. Ziggo is bezig met het testen van DOCSIS 4 als opvolgende techniek en lijkt hierdoor voorlopig niet volledig te kiezen voor het snellere glasvezel tot aan de huisaansluiting. Tot aan de wijkkast gebrukt Ziggo wel aanvoer via glasvezel. Het kabelbedrijf stelt dat de levering van het signaal voor ongeveer 97 procent van de weg via glasvezel gebeurt.

   

  Palingdorp

  Anders wordt dit in de gemeente Edam-Volendam. Dit wordt namelijk de eerste gemeente waar Ziggo diensten volledig via glasvezel tot in de meterkast gaat leveren. Eigenaar VodafoneZiggo heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Glasvezel Edam-Volendam. Dit bedrijf legt samen met Glasdraad een glasvezelnetwerk aan in deze gemeente. Ziggo laat de DOCSIS-techniek overigens niet los in Edam-Volendam. Het blijft deze techniek ook via glasvezel gebruiken. Hierdoor blijven de geleverde diensten inhoudelijk gelijk aan die in het overige deel van het verzorgingsgebied. 

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)