Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-eigenaar Liberty Global stapt in Duitsland in glasvezel

  Liberty Global heeft aangekondigd in Duitsland te beginnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk. Hierbij wordt samengewerkt met investeerder InfraVia.
  Jarco Kriek
  29 september 2021
  comments 2
  Ziggo-eigenaar Liberty Global stapt in Duitsland in glasvezel
  Foto Getty Images

  Liberty Global is in Nederland voor vijftig procent eigenaar van de joint-venture VodafoneZiggo dat samen met Vodafone Group is opgericht. Kabelbedrijf Ziggo is onderdeel van VodafoneZiggo. Ziggo maakt in Nederland nog gebruik van een HFC-netwerk waarbij het laatste deel van de verbinding naar klanten met een coaxkabel wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat Ziggo kwalitatief mindere diensten kan bieden waardoor de concurrentiedruk door versnelde aanleg van glasvezelnetwerken door onder meer KPN, Delta Fiber en Open Dutch Fiber (T-Mobile) alleen maar toeneemt.

   

  Duitsland

  In Duitsland wil Liberty Global met zogenaamde fiber-to-the-home verbinding een glasvezelaansluitpunt rechtstreeks bij de klant installeren. Vooralsnog gaat dit slechts gebeuren in een klein aantal Duitse gemeenten. Samen met investeerder InfraVia is hiervoor de joint-venture Liberty Networks Germany opgericht. Liberty Global stapte in 2019 uit de Duitse markt na verkoop van kabelbedrijf UnityMedia aan Vodafone Group.

   

  Nederland

  Een dergelijk scenario lijkt in Nederland ver weg, maar is zeker mogelijk. Zowel Liberty Global als Vodafone Group mogen aandelen in VodafoneZiggo geheel of gedeeltelijk aan andere partijen verkopen. Hierdoor is het in theorie mogelijk dat VodafoneZiggo in het geheel eigendom van Vodafone Group wordt. Liberty Global hield onlangs een marktonderzoek in Nederland en België waarbij de interesse werd gepeild naar afname van vaste diensten via glasvezel. Daarbij gebruikte Liberty Global de schuilnaam VividFibre.

  Liberty GlobalZiggoVodafoneZiggoglasvezel

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)