Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-netwerk technisch klaar voor streamingtoekomst met meer dataverbruik

  VodafoneZiggo gaat het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone technisch opwaarderen zodat deze meer data kunnen verwerken.
  Jarco Kriek
  12 januari 2023
  comments 0
  Ziggo-netwerk technisch klaar voor streamingtoekomst met meer dataverbruik
  Foto Getty Images

  Telecompaper meldt dat VodafoneZiggo Nokia heeft gekozen om het eigen landelijke IP-netwerk op te waarderen. Dit netwerk bestaat uit het vaste Ziggo- en het mobiele Vodafone-netwerk. Nokia gaat op 350 locaties in Nederland systemen plaatsen die niet alleen nieuwe diensten als 5G maar ook voldoende capaciteit en servicekwaliteit bieden voor netwerkverkeer en geavanceerde diensten in de komende tien jaar. Een ander voordeel is dat de nieuwe apparatuur 75 procent energiezuiniger is.

   

  Verdriedubbeling

  Nokia verwacht dat de nieuwe apparatuur voor VodafoneZiggo voldoende is om de verkeersgroei in de komende tien jaar te kunnen verwerken. De nieuwe apparatuur levert volgens de fabrikant drie keer zoveel capaciteit. Deze extra capaciteit is nodig omdat het dataverbruik in Nederland – en dus ook bij VodafoneZiggo – jaarlijks blijft stijgen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken door het toenemende gebruik van streamingdiensten als Netflix, Videoland, NLZIET, Disney+, Prime Video en Viaplay. Huishoudens kijken steeds minder tv- en videocontent op de traditionele lineaire manier bij providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway, en juist vaker online.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoonlineOTTstreamingdienstmediaconsumptiedataverbruikinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)