Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-netwerk technisch klaar voor streamingtoekomst met meer dataverbruik

  VodafoneZiggo gaat het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone technisch opwaarderen zodat deze meer data kunnen verwerken.
  Jarco Kriek
  12 januari 2023
  comments 0
  Ziggo-netwerk technisch klaar voor streamingtoekomst met meer dataverbruik
  Foto Getty Images

  Telecompaper meldt dat VodafoneZiggo Nokia heeft gekozen om het eigen landelijke IP-netwerk op te waarderen. Dit netwerk bestaat uit het vaste Ziggo- en het mobiele Vodafone-netwerk. Nokia gaat op 350 locaties in Nederland systemen plaatsen die niet alleen nieuwe diensten als 5G maar ook voldoende capaciteit en servicekwaliteit bieden voor netwerkverkeer en geavanceerde diensten in de komende tien jaar. Een ander voordeel is dat de nieuwe apparatuur 75 procent energiezuiniger is.

   

  Verdriedubbeling

  Nokia verwacht dat de nieuwe apparatuur voor VodafoneZiggo voldoende is om de verkeersgroei in de komende tien jaar te kunnen verwerken. De nieuwe apparatuur levert volgens de fabrikant drie keer zoveel capaciteit. Deze extra capaciteit is nodig omdat het dataverbruik in Nederland – en dus ook bij VodafoneZiggo – jaarlijks blijft stijgen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken door het toenemende gebruik van streamingdiensten als Netflix, Videoland, NLZIET, Disney+, Prime Video en Viaplay" target="_blank">Viaplay. Huishoudens kijken steeds minder tv- en videocontent op de traditionele lineaire manier bij providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway, en juist vaker online.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoonlineOTTstreamingdienstmediaconsumptiedataverbruikinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)