Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Tests

  MGM+ is een mooie toevoeging voor Prime Video

  Het streamingaanbod voor Nederland is weer gegroeid. Kijkers met Prime Video kunnen zich abonneren op het extra 'channel' MGM+.
  Jarco Kriek
  18 april 2023
  7
  comments 14
  MGM+ is een mooie toevoeging voor Prime Video

  Een echt nieuwe zelfstandige streamingdienst is MGM+ eigenlijk niet. Om de films en series van MGM+ te kunnen zien moet de kijker altijd eerst een abonnement op Prime Video afsluiten. Pas daarna kan er ook een abonnement op het MGM+ Channel worden genomen. Wordt dat dan geen dure grap? Dat valt mee. Prime Video is met een prijs van €2,99 per maand de goedkoopste internationale streamingdienst die in Nederland verkrijgbaar is. Daar kan nu voor €3,99 per maand MGM+ aan worden toegevoegd.

   

  Wat is MGM+?

  MGM is de afkorting van Metro-Goldwyn-Mayer. Deze studio is bekend om het iconische filmpje met de brullende leeuw voor het begin van zijn films. In MGM komen filmproductie, distributie en televisiestudio samen. De catalogus van MGM is in handen gekomen van Amazon toen de internetgigant de studio in 2021 voor bijna acht miljard euro kocht. De toevoeging '+' betekent dat aan de catalogus van MGM ook de content is toegevoegd van het van oorsprong Canadese mediabedrijf Lionsgate. Het gaat onder meer om films en series van de streamingdiensten Lionsgate+ en Starzplay, die in Nederland niet langer bestaan.

   

  Prime Video

  MGM+ is vanaf begin april in enkele Europese landen - waaronder Nederland - verkrijgbaar als extra toevoeging bij Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Het gekke is dat de naam MGM+ aanvankelijk nog niet wordt gebruikt binnen de Prime Video Channels omgeving van de streamingdienst. Aan het reeds bestaande MGM-channel is echter wel de content van Lionsgate+ toegevoegd, zodat het aanbod van MGM+ alsnog volledig beschikbaar is. Nu Lionsgate+ is gestopt en de content is overgeheveld naar MGM+ zijn de titels niet langer beschikbaar bij Viaplay, waar Lionsgate+ onderdeel was van het entertainmentaanbod. Bij Canal Digitaal zijn de titels van Lionsgate+ nog wel te vinden, maar dat zal vermoedelijk snel stoppen.

   

  Prettige omgeving

  Als Prime Video Channel is MGM+ te vinden op de apps die voor tablet, smartphone, Smart TV en mediaspelers voor Prime Video beschikbaar zijn. Er hoeft dus geen extra app te worden geïnstalleerd. Hiermee voorkomt Amazon de opstartproblemen die veel beginnende streamingdiensten parten spelen. De Prime Video-app is door de jaren heen dermate doorontwikkeld dat hij prettig in gebruik is. Ook is het aanbod van Prime Video door de jaren gegroeid. Met de toevoeging van MGM+ wordt het aantal films en series binnen dezelfde app alleen maar groter. De combinatie van Prime Video en MGM+ blijft met zeven euro per maand nog altijd goedkoper dan Netflix, Disney+ of HBO Max, en is even duur als SkyShowtime (als we kortingen buiten beschouwing laten).

   

  MGM

  Het MGM-deel van MGM+ is voor een groot deel nostalgie. Bekende films kunnen hier nog eens worden teruggekeken. Zo kijken we bij MGM bijvoorbeeld nog eens naar de danssensatie Dirty Dancing uit de jaren tachtig, en dit keer reclamevrij. Of wat te denken van films als Robocop, Stargate, Rain Man of - nog verder in het verleden - The Great Escape. De beschikbare MGM-content is ondergebracht in meerdere categorieën, zoals oorlog, comedy, sport, drama en scifi om het zoeken naar content op elk moment eenvoudiger te maken. De films uit de James Bond-reeks zijn in Nederland nog niet beschikbaar binnen het onbeperkt te bekijken aanbod van MGM+. Wel kunnen meerdere 007-films digitaal gehuurd of gekocht worden. Het aanbod aan MGM-films ligt op dit moment boven de honderd. De verwachting is dat dit aantal op termijn nog stijgt als distributieovereenkomsten met tv-zenders en streamingdiensten van ontbrekende content aflopen.

   

  Lionsgate+

  Het tweede onderdeel van MGM+ is Lionsgate+. Hierin wordt content van Lionsgate en Starzplay gecombineerd. Het gaat in vergelijking met MGM om meer recente films en vooral series. Denk hierbij aan volledige seizoenen van series als Power, The Great en P-Valley. Op het eerste oog geen grote titels, maar deze series zijn zeker het kijken waard.

   

  Beeldkwaliteit

  De meeste films en series in het aanvullende MGM+ abonnement worden geleverd in HD-beeldkwaliteit. Slechts sporadisch kunnen we een enkele titel in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit vinden. De algemene beeldkwaliteit is op zich goed.

   

  Offline

  Bij MGM+ zijn dezelfde mogelijkheden als bij Prime Video aanwezig. Dit betekent onder meer dat MGM+ content in zoekopdrachten zichtbaar wordt en dat we filters kunnen gebruiken om content binnen het MGM+ abonnement eenvoudiger te vinden. Ook het aantal maximaal gelijktijdig te bekijken films of series is met drie gelijk aan dat van Prime Video. Kijken zonder internetverbinding – het zogenaamde offline kijken – behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt de content gedownload op een mobiel apparaat zoals tablet of smartphone. Daarna kunnen de gedownloade titels enkele weken zonder internetverbinding bekeken worden. Handig als we bijvoorbeeld op weg naar een vakantiebestemming in de auto of het vliegtuig een film of serie willen zien.

   

  Conclusie

  MGM+ is zeker voor liefhebbers van klassieke films een toegevoegde waarde. Bekende oude bioscoopsuccessen kunnen reclamevrij worden bekeken. Daarnaast zijn de nieuwere, minder bekende films en series van Lionsgate beschikbaar. En dit alles voor een redelijke prijs. Wel moet er altijd eerst een Prime Video-abonnement worden afgesloten om als extra toevoeging MGM+ te kunnen bekijken.

  MGM+MGMMGM PlusPrime VideoAmazonstreamingdienstchannelLionsgateLionsgate+Starzplay

  Reacties