1. Tests

  WithLove: De liefde spat van het scherm

  Bij veel tv-zenders zijn speelfilms een ondergeschoven kindje geworden. Streamingdiensten nemen deze rol over, en groeien als kool.
  10 september 2019
  7
  comments 0
  WithLove: De liefde spat van het scherm

  Een van de nieuwe online streamingdiensten is WithLove, een Nederlands initiatief dat zich met romantische films vooral op een vrouwelijk publiek richt. Voor kijkers die hoofdzakelijk naar feelgoodfilms over romantiek, liefde en passie kijken, is een abonnement op streamingdiensten als Videoland of Netflix wellicht iets teveel van het goede. WithLove is voor deze doelgroep een goedkoper alternatief. WithLove staat garant voor urenlang weg zwijmelen met klassieke en recente romantische films, plus volledige seizoenen van tv-series.

   

  Streamen

  WithLove kan met een app op tablet en smartphone (zowel Apple iOS als Android) worden gebruikt. Daarnaast kan er op pc en laptop naar de beschikbare films en series worden gekeken. Een app voor SmartTV of mediaspeler is niet beschikbaar. Wel kan er van tablet en smartphone worden gestreamd naar het grotere beeldscherm van de televisie. Dit kan echter alleen met Chromecast. De streamingtechniek van Apple - genaamd Airplay - wordt niet ondersteund. Wat verder in negatieve zin opvalt, is dat er geen echte app voor tablets beschikbaar is. Als we bijvoorbeeld op de iPad kijken, dan wordt de iPhone-app gebruikt die vervolgens uitvergroot moet worden om WithLove op dit apparaat beeldvullend te maken.

   

  Content

  Inhoudelijk levert WithLove voor de doelgroep een riant contentaanbod. Naast enkele honderden films zijn er volledige seizoenen van tientallen series. Het aanbod wordt voortdurend aangevuld, volgens WithLove met minimaal vijf nieuwe titels per week. Omdat er meer titels bijkomen dan er verdwijnen, wordt het contentaanbod elke maand groter. Naast oudere films zien we ook titels die onlangs zijn verschenen zoals Reluctant Witness en de Argentijnse hitserie Love After Loving (Amar despues de amar).

   

  Beeldkwaliteit

  De beeldkwaliteit van WithLove op tablet, smartphone en tablet is goed en vergelijkbaar met die van de grotere streamingdiensten. Omdat er geen native app voor SmartTV is en er alleen met Chromecast op een televisie kan worden gekeken, is de beeldkwaliteit minder goed op beeldschermen van 65 inch of meer. Op tv’s van 55 inch of kleiner is de beeldkwaliteit acceptabel, maar niet uitmuntend. De content wordt door WithLove in HD geleverd. Voor de liefhebbers van 4K Ultra HD is WithLove wellicht een teleurstelling: dit beeldformaat wordt niet ondersteund.

   

  Abonnement

  WithLove biedt abonnees alle vrijheid. Abonnementen kunnen op ieder moment worden opgezegd. De betaling gebeurt vooraf. Wie een maandje geen behoefte heeft aan een abonnement, kan dit makkelijk regelen door het abonnement stop te zetten en op een later moment weer aan te zetten. Een maandabonnement op WithLove kost €5,95. Wie zich voor het eerst bij deze streamingdienst aanmeldt, kan twee weken gratis met het aanbod kennismaken. Wie denkt langere tijd van WithLove gebruik te gaan maken, kan uit twee voordeelabonnementen kiezen. Een halfjaarabonnement kost €29,95. Opvallend is dat het jaarabonnement met €59,95 vijf eurocent duurder is dan twee abonnementen van een half jaar.

   

  Favorieten

  WithLove biedt diverse functies om het kijken zo plezierig mogelijk te maken. Zo kunnen we een favorietenlijst aanmaken waarin we films en series kunnen zetten om later te bekijken. Even pauze inlassen? Dat kan. Als we later verder willen kijken, gaat de film of serie gewoon verder vanaf het moment waar we waren gestopt.

   

  Kijken in buitenland

  WithLove voldoet als Nederlandse streamingdienst aan de recente Europese regelgeving. Dat wil zeggen dat in alle landen van de Europese Unie (EU) naar de streamingdienst kan worden gekeken. VPN wordt niet actief door de streamingdienst geblokkeerd. Ook is het niet verplicht om de locatievoorziening aan te zetten. Dit betekent dat met een VPN overal in de wereld via een internetverbinding naar WithLove kan worden gekeken.

   

  Conclusie

  WithLove is leuk voor mensen die van romantische films houden. Tegen een gunstige prijs wordt een groot aanbod geleverd. De grootste steken laat WithLove op technisch vlak vallen. Vooral het ontbreken van een app voor SmartTV en online mediaspelers is een groot gemis.

  WithLovestreaming video

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • Little Women bioscoopkaarten winnen

   Win een VIP-pakket van Little Women!

   Dit kostuumdrama draait om vier zussen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog die op hun eigen manier met liefde, verlies en andere uitdagingen omgaan die horen bij volwassen worden. Totaal TV geeft van dit romantische drama vijf keer een VIP-pakket weg, met daarin een notitieblok en twee filmkaartjes.

  TV-TIP Deurwaarders UK

  Deurwaarders UK
  RTL 5 om 18:34 uur
  Wanneer je aan het overkant van Het Kanaal je schulden niet betaalt, kun je zomaar een bezoekje verwachten van de deurwaarders van DCBL.

  TV-TIP Kamp Waes

  Kamp Waes
  BVN-TV om 09:20 uur
  Alleskunner Tom Waes heeft vijftien kandidaten geselecteerd die meedoen met de training van de Belgische Special Forces. Wie zal dit overleven?

  Interview

  • Hollands hoop derde seizoen Kim van Kooten

   Kim van Kooten

   Hollands hoop

   In het derde en direct laatste seizoen van de komische en spannende serie Hollands hoop wordt Kim van Kooten als de eens zo brave huismoeder Machteld steeds meedogenlozer.
   Reacties0 reactie(s)