Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is accountsharing?

  Een abonnement op alle streamingdiensten? Dat loopt in de papieren. Het delen van abonnementen is een populaire manier om de kosten te drukken.
  20 august 2021
  comments 0
  Wat is accountsharing?
  Getty Images

  Een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft twee videostreamingdiensten. Zeven procent heeft er zelfs drie, met Netflix, Disney+ en Videoland als populairste aanbieders. Tel daarbij het abonnement van de tv-aanbieder (zoals Ziggo of KPN) plus eventuele pluspakketten en muziekdiensten, en het wordt duidelijk dat het moderne huishouden een fors bedrag besteedt aan media.

   

  Hoe het werkt

  Bij het delen van een abonnement - ook wel accountsharing genoemd - stelt u uw gebruikersnaam en wachtwoord van een abonnement beschikbaar aan een vriend, familielid of andere persoon die niet bij u in huis woont. Deze kan dan gebruik maken van bijvoorbeeld uw Disney+-account zonder zelf een abonnement af te sluiten. Omdat er met Disney+ altijd op vier schermen tegelijk kan worden gekeken, levert dat in de praktijk niet snel problemen op. Dat maakt het delen van een account dus aantrekkelijk en zelfs gebruiksvriendelijk, omdat verschillende gebruikers hun eigen profiel kunnen aanmaken. Veel mensen delen hun inloggegevens in ruil voor een gedeelte van de abonnementskosten, of voor de inloggegevens van een andere dienst: wil jij mijn Netflix, en mag ik dan jouw Videoland? Ook het delen van Ziggo GO met mensen die buiten Ziggo-gebied wonen, is erg populair.

   

  Mag dat wel?

  Accountsharing is een grijs gebied. In de voorwaarden van Videoland staat dat een account gemakkelijk kan worden gedeeld, zonder dat wordt vermeld of dit delen binnen of buiten de huiselijke kring mag plaatsvinden. Netflix staat in de voorwaarden alleen accountsharing binnen het huishouden toe, maar treedt vooralsnog niet op wanneer deze regel gebroken wordt. Ook Disney staat accountsharing buiten de huiselijke kring niet toe, maar accepteert dat het in zekere mate gebeurt. Het is niet altijd in het belang van een streamingdienst om hard in te grijpen tegen accountsharing. Dit soort gebruik wordt echter wel gemonitord en er kan in de toekomst altijd tegen worden opgetreden

   

  Is het verstandig?

  Als u uw inloggegevens uitleent aan iemand anders, dan kan deze persoon daarmee op de website van de aanbieder uw accountgegevens inzien en veranderen. Zo iemand kan dus uw abonnement aanpassen naar een duurdere variant, een film starten waarvoor extra moet worden betaald en in het geval van Prime Video ook aankopen doen in de webwinkel van Amazon – allemaal op uw kosten. Aan het delen van een abonnement kleven dus risico’s, en we raden dan ook aan dit alleen te doen met iemand die u volledig vertrouwt. Wilt u ‘t delen van een abonnement beëindigen? Verander dan simpelweg het wachtwoord van de betreffende dienst.

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Star Trek Into Darkness

  Star Trek Into Darkness
  om 03:43 uur
  Benedict Cumberbatch deed zijn stinkende best om zijn rol geheim te houden, maar de fans wisten heel goed wie hij speelde.

  TV-TIP Marble mania

  Marble mania
  SBS6 om 12:50 uur
  Nadat de Meilandjes en het VI-trio de knikkers lieten rollen, zijn Roué Verveer, Jandino Asporaat en Jörgen Raymann aan de beurt.

  Interview

  • *

   Daan Schuurmans

   Het verhaal van Nederland

   In deze tiendelige serie neemt Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis.
   Reacties0 reactie(s)