Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is Curiosity Channel?

  Ziggo voegt de zender Curiosity Channel toe aan het aanbod. Hierop ziet u een selectie titels van de leerzame streamingdienst Curiosity Stream.
  21 juli 2022
  comments 0
  Wat is Curiosity Channel?

  Rond het moment dat u dit leest breidt Ziggo het tv-aanbod uit met de zender Curiosity Channel. Abonnees met Movies & Series XL of TV Zenders Plus vinden deze zender op kanaal 201 van de Mediabox. Curiosity Channel is het lineaire kanaal van Curiosity Stream, een streamingdienst met documentaires over zeer uiteenlopende onderwerpen die ook in Nederland beschikbaar is.

   

  John Hendricks

  Curiosity Stream werd in 2015 gelanceerd door John Hendricks, de oprichter van Discovery Communications. Met Curiosity Stream wilde Hendricks terug naar het oorspronkelijke idee van Discovery, voordat het kanaal werd bezet door krabvissers, goudzoekers en automonteurs. De documentaires op de streamingdienst gaan over geschiedenis en archeologie, mens en natuur, de verkenning van de aarde en de ruimte, maar ook over actuele thema’s als klimaat, kunstmatige intelligentie en het coronavirus. Alle titels zijn bedoeld om wat van op te steken en de dienst besteedt bij de aankopen veel aandacht aan kwaliteit. Daarnaast worden er originals gemaakt, zoals Light on Earth met David Attenborough en het met een Emmy Award bekroonde Stephen Hawking’s Favorite Places. Veel documentaires worden gepresenteerd door beroemdheden en bekende experts.

   

  De catalogus

  Door het brede aanbod is er voor iedereen wel wat interessants te vinden op Curiosity Stream. Houd er wel rekening mee dat de documentaires Engels gesproken zijn, en ook ondertiteling alleen in het Engels beschikbaar is. Zoeken gaat op onderwerp, en interessante titels gaan met één klik op de kijklijst voor later. Veel titels hebben een lekker korte speelduur. Wie niet veel tijd heeft kan in het menu heel makkelijk zoeken naar documentaires van minder dan twintig minuten. Ook is er een speciale selectie documentaires voor kinderen. De rubriek Crash Course bevat stoomcursussen over zeer uiteenlopende onderwerpen, van statistiek tot filmkritiek, steeds met een aantal afleveringen van een minuut of tien.

   

  Abonneren en kijken

  Nederlandse kijkers met een creditcard of Google Pay kunnen zich direct abonneren via de website (curiositystream.com). Abonneren via de Google Play Store of Apple App Store is ook een optie. Het HD-abonnement op Curiosity Stream kost 2,99 dollar per maand of 29,99 dollar per jaar. Wat dat in euro’s betekent is afhankelijk van de koers en een belastingtoeslag. Een 4K-abonnement is fors duurder (9,99 dollar per maand en 69,99 per jaar) en gezien het geringe 4K-aanbod niet zo interessant. Kijken kan op zowat alle denkbare manieren: Smart TV, smartphone, tablet, Android TV, Apple TV, Fire TV, computer en spelcomputer. Curiosity Stream lanceerde onlangs ook de gratis lineaire variant Curiosity Now, die wordt betaald door reclames.

   

  Via Viaplay

  Heeft u een abonnement op Viaplay, misschien om de rechtstreekse uitzendingen van de Formule 1 te kunnen volgen? Dan heeft u daarmee ook al toegang tot Curiosity Stream. Het aanbod van de streamingdiensten Curiosity Stream en Starzplay is namelijk standaard inbegrepen bij het Viaplay-abonnement.

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)