Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is SkyShowtime?

  Met SkyShowtime krijgt Nederland er dit jaar nog een laatste grote internationale streamingdienst bij. Wat mogen we daarvan verwachten?
  12 september 2022
  comments 0
  Wat is SkyShowtime?

  Nederland maakte dit voorjaar al kennis met de internationale streamingdiensten HBO Max en Viaplay. Voor het eind van het jaar komt daar nog een belangrijke speler bij: SkyShowtime. Hiermee zetten ook de laatste Amerikaanse mediareuzen een voet op de Nederlandse markt.

   

  Samenwerking

  SkyShowtime is een samenwerking van de Amerikaanse mediabedrijven Comcast en Paramount Global (voorheen ViacomCBS). In eigen land hebben deze elk hun eigen streamingdienst - Peacock en Paramount+ - maar internationaal hebben ze besloten samen op te trekken om effectiever te kunnen concurreren met spelers als Netflix, Disney en Warner Bros. Discovery. In de meer dan twintig Europese landen waar Comcast-dochter Sky niet actief is kunnen kijkers zich daarom abonneren op SkyShowtime. Op 20 september zijn Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden als eerste aan de beurt. Nederland volgt later dit jaar.

   

  Het aanbod

  De catalogus van SkyShowtime belooft meer dan tienduizend uur aan content, afkomstig van de merken die de eigenaren in hun portfolio hebben. Daarbij horen de klassieke films en nieuwe premières van de grote filmstudio's Paramount en Universal, maar ook programma's van zenders als NBC, CBS, E!, Syfy, MTV, Comedy Central en Showtime vallen onder de paraplu van SkyShowtime. Denk daarbij aan de waaier aan Star Trek-series, Dexter (foto), het op de computergame gebaseerde Halo, de Godfather-serie The Offer, Yellowstone, The Lost Symbol naar het boek van Dan Brown en het op The Fresh Prince gebaseerde Bel-Air.

   

  Verrijking en verschraling

  Een van de belangrijkste series van NBC is de Amerikaanse versie van The Office. Momenteel is die populaire serie in Nederland te zien via Netflix, Prime Video én HBO Max. De kans is echter groot dat daar nog dit jaar een einde aan komt en dat The Office in de toekomst alleen nog te zien zal zijn op SkyShowtime, dat de sitcom voor zichzelf kan claimen. Het is een goed voorbeeld dat laat zien dat de komst van een nieuwe streamingdienst het aanbod verrijkt, maar ook verschraalt. Wie alles wil blijven kijken moet er weer een abonnement bij nemen omdat de catalogus van de huidige diensten wordt uitgekleed.

   

  Lancering en kosten

  Nederland is het enige land dat met name genoemd wordt in de plannen voor het vierde kwartaal van 2022. We kunnen SkyShowtime dus op z'n vroegst verwachten in oktober en op z'n laatst in december. Een abonnement gaat vermoedelijk tussen de zeven en negen euro kosten. Over introductieaanbiedingen is nog niets bekend.

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)