Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal HD-ontvanger heeft voor de kerst 1080i

    Goed nieuws voor bezitters van de CanalDigitaal Philips HD-ontvangers. In ieder geval voor de kerst komt er nieuwe firmware die beeldweergave in 1080i mogelijk maakt.
    Jarco Kriek
    8 december 2009
    comments 0
    CanalDigitaal HD-ontvanger heeft voor de kerst 1080i

    De door CanalDigitaal gecertificeerde HD-ontvangers van Philips krijgen in ieder geval voor de kerstdagen automatisch een firmware-update via de satelliet. Belangrijkste verbetering in de nieuwe firmware is dat men beschikking krijgt over het beeldformaat 1080i.

    Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van vele gebruikers van de Philips DSR7121 en DSR8121 HD-satellietontvangers in vervulling. Tot heden kan men alleen via het beeldformaat 720p naar HDTV kijken. Hierdoor moet de satellietontvanger bij veel HD-kanalen een herberekening van het aantal gebruikte beeldlijnen maken. Dit heeft in vrijwel alle gevallen negatieve gevolgen voor de beeldkwaliteit. Rene Tensen, directeur van Eviso – een bedrijf dat in Nederland handelt namens CanalDigitaal, heeft de komst van de nieuwe firmware voor de kerstdagen inmiddels officieel bevestigd. “We hebben rond deze tijd onze laatste review van de testperiode waarin we de nieuwe firmware getest hebben. Dat ziet er op het eerste gezicht goed uit.” Tensen sluit niet uit dat als uit deze review blijkt dat er geen problemen met de nieuwe firmware meer zijn deze op korte termijn beschikbaar komt.

    CanalDigitaalHDTVPhilipsPaceDSR7121DSR8121

    Reacties

  1. TV-TIP Nationale Herdenking

    Nationale Herdenking
    NPO 1 om 18:45 uur
    Op de Dam in Amsterdam leggen de koning en koningin een krans bij het Nationaal Monument, waar om 20.00 uur de jaarlijkse twee minuten stilte begint. Iets daarvoor houdt schrijver Dido Michielsen de 4 mei-­voordracht in De Nieuwe Kerk. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema spreekt dit jaar tijdens de herdenkingspechtigheid op de Dam, waar scholiere Marijn Spruit vertelt over de oorlogsgeschiedenis van haar eigen familie.

    TV-TIP Mijn Beste Vriendin Anne Frank

    Mijn Beste Vriendin Anne Frank
    Net5 om 20:15 uur
    Hannah Goslar (Josephine Arendsen) en Anne Frank (Aiko Beemsterboer) zijn beste vriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als Anne met haar familie moet onderduiken, verliezen ze elkaar uit het oog. In 1945 zien ze elkaar terug in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar probeert Hannah Anne te helpen met gevaar voor eigen leven.

    Interview