Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Caiway blijft zelfstandig na overname KPN

    KPN, CIF en het management van Caiway hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van CAIW Holding BV aan KPN. Onder de holding valt de dienstverlening van mediabedrijf Caiway.
    Jarco Kriek
    2 mei 2011
    comments 0
    Caiway blijft zelfstandig na overname KPN

    KPN, CIF en het management van Caiway hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van CAIW Holding BV aan KPN. Onder de holding valt de dienstverlening van mediabedrijf Caiway.

    De verkoop van Caiway komt voor velen onverwacht. Ook het personeel werd vanmorgen pas over de overname ingelicht. Dit gebeurde in Naaldwijk door Caiway-directeur Aart Verbree en KPN-CEO Eelco Blok. De overname van CAIW Holding BV door KPN moet nog wel door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa worden goedgekeurd. Hans van der Giessen, algemeen secretaris van de directie en de raad van commissarissen van CAIW, verklaart aan TotaalTV dat beide bedrijven natuurlijk een analyse over de overname van CAIW Holding BV hebben gemaakt. Men verwacht geen problemen met de NMa maar de zekerheid is er pas echt op het moment dat NMa definitief de goedkeuring aan de overname geeft.

    Voor Caiway-abonnees verandert er na de overname door KPN niets. Caiway blijft als zelfstandig bedrijf met directeur Aart Verbree aan de leiding bestaan. Op later tijdstip wordt Verbree wel bijgestaan door een KPN-manager. Caiway staat erom bekend dat men vooruitstrevend is op het gebied van digitale televisie en het aanbieden van HD-kanalen. Daar komt voorlopig geen veranderingen in. KPN zegt in een reactie dat men de naam Caiway en de diensten die Caiway aanbiedt continueert. De overname van Caiway door KPN gaat er wel voor zorgen dat Caiway in de toekomst nieuwe diensten gaat aanbieden. Daarbij ligt het speerpunt vooral op interactiviteit. Niet alleen via glasvezelnetwerken waarop Caiway haar diensten aanbiedt maar wellicht ook via kabelnetwerken. 

    CaiwayKPNCAIWCIFNMaglasvezelkabeldigitaal

    Reacties

  1. TV-TIP Karsu's Turkse Keuken

    Karsu's Turkse Keuken
    24Kitchen om 17:30 uur
    Zangeres Karsu Dönmez timmerde al jaren aan de weg toen ze in Beste Zangers 2021 ontdekt werd door het grote publiek. Ze zingt als een nachtegaal, maar heeft ook een bijzonder plekje in haar hart voor lekker eten: hoe kan het ook anders als je opgroeit in een ­restaurant? Karsu vertelt over smakelijke gerechten uit Turkije en deelt recepten in haar eigen programma. Ze start met lekkere, kruidige gehakt­balletjes: köfte.

    TV-TIP Pearl Harbor

    Pearl Harbor
    RTL 7 om 20:25 uur
    1941. Danny (Josh Hartnett) is gelegerd op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Evelyn (Kate Beckinsale), de vriendin van zijn vriend Rafe (Ben Affleck), werkt er als verpleegster. Rafe vecht in Engeland tegen de nazi's. Als hij vermist raakt zoekt Evelyn steun bij Danny. Op 7 december 1941 valt de Japanse luchtmacht Pearl Harbor aan.

    Interview