Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Connected TV verovert Nederlandse huiskamer

    In de Nederlandse huiskamers staan steeds meer platte televisies die draadloos of via een kabelverbinding op internet zijn aangesloten. Deze nieuwe televisies worden ook wel connected televisies genoemd.
    Jarco Kriek
    21 mei 2011
    comments 0
    Connected TV verovert Nederlandse huiskamer

    In de Nederlandse huiskamers staan steeds meer platte televisies die draadloos of via een kabelverbinding op internet zijn aangesloten. Deze nieuwe televisies worden ook wel connected televisies genoemd.

    Uit cijfers van het onderzoeksbureau GfK die door iMMovator zijn bekend gemaakt blijkt er op dit moment 420.000 connected TV televisietoestellen verkocht zijn. Dat is 22 procent van het totaal aantal verkochte televisies. In het lopende jaar stijgt dit aantal door naar 885.000 toestellen. Aan het einde van volgend jaar is dit aantal met 1,2 miljoen ruimschoots de grens van een miljoen gepasseerd. In 2012 worden er dan voornamelijk nog connected TV televisietoestellen in de winkels verkocht. Slechts een derde van de in 2012 verkochte televisie kan niet aan internet gekoppeld worden.

    Door de verkoop van meer connected televisies is WebTV volgens GfK aan een snelle opmars bezig. De penetratie van WebTV was in 2010 nog slechts 8 procent. Dit jaar stijgt het door naar 20 procent, in 2012 naar 36 procent en in 2013 naar 56 procent. Barbara Schouten van GfK hierover: "Deze nieuwe vorm van televisie kijken maakt het mogelijk om films en tv series via ’Apps’ op je tv te bekijken maar ook het gebruik van andere applicaties zoals beursnieuws, YouTube, social media en het weer te raadplegen. Bij een enkele tv is het al mogelijk om naast de ’Apps’ ook direct het internet op te gaan en vrij te kunnen surfen. In 2011 wordt dit de nieuwe standaard.”

    Connected TVWebTVinternetiMMovatorGfK

    Reacties

  1. TV-TIP Koningsdag 2024

    Koningsdag 2024
    NPO 1 om 10:45 uur
    De Koninklijke familie wordt vandaag feestelijk ontvangen in Emmen. Trotse Emmenaren laten de mooiste kanten hun stad zien, en ook op muzikaal gebied wordt er flink uitgepakt. De Drentse troubadour Daniël Lohues geeft een optreden, en koning Willem-Alexander maakt kennis met The King van Emmen: de populaire Elvis-imitator Bouke Scholten.

    TV-TIP Agatha Christie's Marple

    Agatha Christie's Marple
    BBC First om 12:15 uur
    Wie geen zin heeft in alle oranje feestvreugde kan terecht bij Jane Marple. De amateurdetective helpt een jongedame die vanuit India terug naar Engeland verhuist. Deze Gwenda heeft een mooi huis gekocht aan de kust, maar sinds ze haar handtekening onder de akte zette heeft ze last van vreselijke dromen en visioenen. Marple duikt in de geschiedenis van het huis en ontdekt dat daar gruwelijke dingen gebeurden. Maar wat is de link met haar rijke cliënte?

    Interview