Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Publieke HD kanalen ook via glasvezel

    De drie publieke HD kanalen zijn vanaf de start op 4 juli in Nederland ook te zien via het glasvezelnetwerk van XMS.
    Jarco Kriek
    19 juni 2009
    comments 0
    Publieke HD kanalen ook via glasvezel

    De drie landelijke HD kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep zijn vanaf de start op 4 juli ook via glasvezel in Nederland beschikbaar. Glasvezelaanbieder XMS is het eerste glasvezelbedrijf die hiervoor een distributieovereenkomst heeft gesloten.

    Hiermee is XMS na Ziggo en UPC de derde HD aanbieder in Nederland die met de NPO overeenstemming over de doorgifte van de drie nieuwe HD kanalen heeft bereikt. De verwachting is dat voor 4 juli in ieder geval ook de HD aanbieders CAIW en CanalDigitaal zich hierbij gaan aansluiten. Naast Nederland1 HD, Nederland2 HD en Nederland3 HD is via het glasvezelnetwerk van XMS vanaf nu ook de klassieke HD zender Brava HD te zien. Alle zenders worden door XMS voorlopig zonder meerkosten in het standaard zenderpakket aan de abonnee aangeboden. Deze moet wel zelf een HDTV decoder kopen om naar deze zenders te kunnen kijken. XMS wil overigens, als er meer HD zenders beschikbaar zijn, wel een speciaal HD zenderpakket gaan aanbieden. Hiervoor dient de abonnee dan wel een speciaal abonnement voor af te sluiten. Wat de prijsstelling van die HD abonnement is en welke zenders er in dit zenderpakket gaan plaatsnemen is nog niet bekend.

    HDTVNPONederland1 HDNederland2 HDNederland3 HDXMSglasvezelCAIWCanalDigitaal

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview