Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Arrow Jazz terug in de ether!

    Gekker moet het wellicht niet meer worden in Radioland maar Arrow Jazz FM, ooit uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom, mag al vanaf 1 september aanstaande weer uitzenden via de ether op haar oude frequenties.
    Jan-Hein Visser
    29 augustus 2011
    comments 0
    Arrow Jazz terug in de ether!
    Gekker moet het wellicht niet meer worden in Radioland maar Arrow Jazz FM, ooit uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom, mag al vanaf 1 september aanstaande weer uitzenden via de ether op haar oude frequenties. Dezelfde zender verdween daar zo'n 2 jaar geleden. Waarschijnlijk gaat de 'grootste' zender 90.7 Mhz. het eerste in de lucht alhoewel nog even de vraag is op welk vermogen (dit loopt via de zendmast Lopik die nog altijd beperkingen kent).

    Dit nieuws is vandaag via het Agentschap Telecom naar buiten gekomen. Arrow Jazz FM zond net als Arrow Classic Rock op een FM-ether kavel uit maar moest wegens niet voldoen van de betalingen door de licenties de toenmalige eigenaar stoppen. Via de kabel, satelliet en andere digitale platformen ging Arrow Jazz door onder een andere eigenaar. Deze eigenaar is Exceed Jazz B.V. en zij hadden van de vier ingediende maar drie behandelde aanvragen voor het kavel waar klassiek en/of jazz op moet worden uitgezonden, het beste bedrijfsplan aldus Agentschap Telecom.

    Overigens keert Arrow Classic Rock (alhoewel die met Arrow Classic Rock Noord wel degelijk regionaal in de ether zit) dus niet terug via de FM-ether. Sterker nog, voor dit veel duurdere kavel kwalificeerde niemand zich tot nu toe. Enkele frequenties hieruit worden momenteel (tijdelijk) gebruikt voor zenders die problemen hebben met de ontvangst vanwege de problemen met een aantal zendmasten.

    Reacties

  1. TV-TIP In de Ban van Goed en Fout

    In de Ban van Goed en Fout
    NPO 2 om 22:37 uur
    De Tweede Wereldoorlog zorgde voor onvoorstelbaar leed, en de lijn tussen ‘goed’ en ‘fout’ liep soms dwars door families heen. De opa van schrijver Onno Blom zat in het verzet terwijl de rest van zijn familie fanatiek NSB’er was. Onno onderzoekt de verhoudingen binnen zijn familie, en de verzetsgeschiedenis van zijn opa. Ook bezoekt hij kamp Westerbork met zijn oudtantes, die inmiddels rond de 100 jaar oud zijn. Hoe kijken zij als oud-NSB’ers naar de Tweede Wereldoorlog. Wat weten ze nog uit die tijd, en hebben ze ooit spijt gehad van de keuzes die ze hebben gemaakt?

    Interview