Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Bekendheid digitale radio DAB+ op koers

    De bekendheid van digitale radio, DAB+ is bijna zestig procent. Dit maakte Digital Radio NL dinsdag bekend. DAB+ moet de opvolger van analoge FM distributie worden.
    Jan-Hein Visser
    28 februari 2017
    comments 2
    Bekendheid digitale radio DAB+ op koers
    Foto ANP

    Sinds de aftrap van de campagne Let’s get digital in de zomer van 2014 is de bekendheid van Digitale Radio DAB+ volgens Jacqueline Bierhorst, Project Director Digital Radio NL, toegenomen tot 59 procent. Het aantal verkochte DAB+ radio’s is in 2016 gegroeid met 33 procent ten opzichte van 2015. Hiermee ligt Nederland op koers met haar plan om de snelste uitrol van DAB+ binnen Europa te realiseren. In Nederland stond de teller van verkochte DAB+ radio’s, inclusief autoradio’s, in juni 2016 op 450.000. Het meest verkocht zijn de draagbare radio’s. Maar de consument heeft ook interesse in de audio home systemen en radio boomboxen die digitale radio kunnen ontvangen. DAB+ zit intussen in 23 procent van de nieuwe auto's.

     

    Verbetering aanbod en kwaliteit

    Het aanbod van DAB+ is regelmatig aan uitbreiding onderhevig. Zo is in de regio Amsterdam per maart de lokale DAB+ omroep Jamm FM te ontvangen. Ook de kwaliteit van zenders verbetert regelmatig. Zo zijn in het zuiden van het land de zenders van 8FM Brabant en PuurNL in kwaliteit omhooggegaan door te gaan uitzenden met 96 kbps of 128 kbps.

     

    Afbeelding: Noorwegen schakelde begin dit jaar de eerste regio volledig over van FM naar DAB+.

    DAB+RadioFMDigitaalDigital Radio NL

    Reacties

  1. TV-TIP Costa!!

    Costa!!
    RTL 8 om 20:25 uur
    Anna (Abbey Hoes) gaat met haar vriendin Bibi naar Spanje om de fameuze club te zien waar haar moeder Frida (Katja Schuurman) ooit werkte in Costa!. Die blijkt inmiddels behoorlijk vervallen. Samen met nieuwe vrienden besluiten ze de bar weer in ere te herstellen. Zal Anna net als haar moeder de liefde vinden op deze mooie plek?

    TV-TIP Steenrijk, Straatarm

    Steenrijk, Straatarm
    SBS6 om 20:30 uur
    Hoewel Nederland een rijk land is, leven bijna een miljoen mensen in armoede. Ook Nederlanders die een comfortabel leventje leiden kunnen met een beetje pech in een financieel ravijn terechtkomen. In de nieuwe reeks van Steenrijk, Straatarm ruilen pechvogels weer een week van leven met landgenoten die wél in de slappe was zitten. Vorig seizoen groeide de kritiek op het programma. Zijn de deelnemers met een kleine beurs echt geholpen als ze hun weekbudget uitgeven aan dure sneakers, etentjes of onberispelijke maatpakken? Waarschijnlijk niet echt, maar in Steenrijk, Straatarm hebben ze wel de tijd van hun leven en dát is ook wat waard.

    Interview