Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Delta wil FOX Sports-oordeel ACM afwachten

    Kabelbedrijf Delta is niet van plan om op korte termijn de nieuwe voorwaarden te aanvaarden die FOX Sports stelt aan een nieuwe distributieovereenkomst.
    Jarco Kriek
    1 augustus 2016
    comments 4
    Delta wil FOX Sports-oordeel ACM afwachten

    Kabelbedrijf Delta is niet van plan om op korte termijn de nieuwe voorwaarden te aanvaarden die FOX Sports stelt aan een nieuwe distributieovereenkomst. Het wil het oordeel van toezichthouder ACM afwachten.


    Delta is één de vele aanbieders die niet zonder slag of stoot akkoord wil gaan met de nieuwe voorwaarden van FOX Sports. Het kabelbedrijf acht dit niet in het belang van abonnees. Doorgifte van FOX Sports 1 HD in het basispakket brengt een prijsverhoging van rond de €2,50 per maand met zich mee. Dat is volgens Delta ongunstig voor het grootste deel van het klantenbestand. In Nederland heeft minder dan tien procent van het totale aantal tv-aansluitingen een aanvullend abonnement op FOX Sports.

    Delta zet FOX Sports niet op zwart

    Delta is niet van plan om FOX Sports op eigen initiatief op zwart te zetten. Wel houdt het kabelbedrijf met de mogelijkheid rekening dat de betaalzender zelf verzoekt de doorgifte van de zenders al dan niet tijdelijk voor FOX Sports-abonnees te staken. Delta doet er alles aan om de huidige FOX Sport-abonnees het begin van de Eredivisie op 5 augustus aan te bieden. Een definitieve nieuwe distributieovereenkomst wil Delta pas overwegen nadat Autoriteit Consument & Markt (ACM) zich hierover heeft uitgelaten. De toezichthouder is op verzoek van diverse aanbieders – waaronder Delta – een onderzoek begonnen. De verwachting is dat ACM binnen enkele weken de uitkomst van het onderzoek bekendmaakt. Net als KPN vindt Delta dat er ongelijkheid in het speelveld van aanbieders ontstaat omdat Ziggo en M7 Group – eigenaar van CanalDigitaal en Online.nl – doorlopende overeenkomsten hebben. Deze aanbieders hoeven hierdoor FOX Sports 1 HD niet verplicht in het basispakket aan te bieden.

    DeltaDelta KabelDelta NVKPNFOX SportsFOXEredivisie Medi & MarketingEMMEredivisievoetbalAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthoudervoetbalEredivisieZiggoM7 GroupCanalDigitaalOnlineOnline.nlVodafoneTele2

    Reacties

  1. TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    TV-TIP Outback Crystal Hunters

    Outback Crystal Hunters
    discovery om 20:30 uur
    Spirituele types zweren bij de genezende kracht van kristallen en exotische mineralen. De ­Australische outback ligt hier vol mee, dus het geld ligt daar zowat voor het oprapen. Klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is het jagen op ­kristallen erg moeilijk. De outback is overdag loeiheet, ’s nachts erg koud, er zijn wilde beesten én je hebt tijdens het graven altijd te maken met instortingsgevaar. Grote risico’s, maar daar staat tegenover dat je met een gelukkige vondst in één klap miljonair kan zijn.

    Interview