Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    FM-vergunningen worden verlengd, lege kavels dit najaar weer on air

    Minister Verhagen wil de FM-vergunningen voor de commerciële radiozenders verlengen. De voormalige FM-etherfrequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz zullen op 1 september weer in gebruik worden genomen.
    Jan-Hein Visser
    19 januari 2011
    comments 0
    FM-vergunningen worden verlengd, lege kavels dit najaar weer on air
    Minister Verhagen van Economische Zaken blijft bij het besluit om de vergunningen voor de commerciële radiozenders te verlengen. Marktpartijen konden in december tijdens een consultatieperiode hun mening geven over de conceptbesluiten die Verhagen vorig jaar al had gepubliceerd.

    Volgens de Minister blijkt uit de consultatieronde dat het aantal partijen dat in de race is voor een vergunning die nu nog door een bestaande partij wordt gebruikt, beperkt is. De Minister ziet dan ook geen aanleiding om de hele Nederlandse radio-industrie op de kop te zetten. En dat is goed nieuws voor de commerciële radiozenders zoals Radio 538, BNR Nieuwsradio, Sky Radio, Q Music, Radio Veronica en Slam!FM maar bovenal ook voor 100%NL dat nog niet zo heel lang in de ether uitzendt.

    Wel wil Verhagen nog eens serieus gaan kijken naar waarde van de commerciële radiovergunningen. Veel zittende radiostations vinden de bedragen die ze voor verlenging van hun vergunning moeten betalen veel te hoog waarbij het over de zogeheten vrije kavels gaat. Een radiostation dat het dan niet eens is met het bedrag dat die moet betalen voor verlenging, kan in dat geval besluiten om geen verlengingsaanvraag in te dienen. Het FM-kavel wordt vervolgens samen verdeeld met A7 en A8 in de uitgifteprocedure die in mei 2011 begint. In augustus 2011 zullen de vergunningen worden verleend. Vanaf 1 september kunnen dus de voormalige FM-frequenties van Arrow Jazz en Arrow Classic Rock ook weer de lucht in.




    FM100%NLRadio 538Sky RadioSlam!FMRadio VeronicaBNR

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview