Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    John de Mol zou SBS in geheel willen overnemen

    John de Mol heeft vertrouwen in SBS Broadcasting en zou, als de mogelijkheid zich voordoet, het mediabedrijf in zijn geheel willen overnemen.
    Jarco Kriek
    14 september 2013
    comments 0
    John de Mol zou SBS in geheel willen overnemen
    Foto: ANP

    John de Mol heeft vertrouwen in SBS Broadcasting en zou, als de mogelijkheid zich voordoet, het mediabedrijf in zijn geheel willen overnemen. Dat zegt de mediatycoon in RTL Late Night.

    Van een overname door zijn bedrijf Talpa Media is op dit moment echter geen sprake. De Mol heeft 33 procent van het mediabedrijf in handen. De resterende aandelen zijn in het bezit van het Finse Sanoma Media. Mocht Sanoma aangeven dat men over de verkoop van het belang in SBS Broadcasting wil praten, dan vindt men bij John de Mol een luisterend oor. Gesprekken worden er op dit moment niet gevoerd.

    SBS op de goede weg

    SBS Broadcasting bestaat onder andere uit de tv-zenders SBS6, Net5 en Veronica. Ondanks dat de zendergroep last heeft van tegenvallende cijfers is het volgens John de Mol wel een gezond bedrijf waar gewoon winst wordt gemaakt. "Alleen, dat moet veel beter", aldus de mediatycoon.

    John de MolTalpaRTL Late NightSBS BroadcastingSanoma MediaSanomaSBS6Net5Veronica

    Reacties

  1. TV-TIP Goodbye Christopher Robin

    Goodbye Christopher Robin
    Net5 om 21:50 uur
    Kinderboekenschrijver A.A. Milne (Domhnall Gleeson) gebruikte het speelgoed van zijn zoon Christopher Robin (Will Tilston) als inspiratie voor het schrijven van Winnie de Poeh. Deze film gaat over de band tussen Milne en zijn zoon. Het succes van de verhalen had veel invloed op hen, moeder Daphne (Margot Robbie) en nanny Olive.

    TV-TIP Silent Witness

    Silent Witness
    NPO 2 om 22:29 uur
    Dr. Nikki Alexander en haar team worden naar een verlaten steengroeve geroepen. In de laadruimte van een vrachtwagen vinden ze verschillende lichamen én een paar mensen die op sterven na dood zijn. De forensisch experts vermoeden meteen dat mensensmokkelaars achter het drama zitten, maar het bewijs vertelt een ander verhaal. Aan de overlevenden uit de truck heeft het team niets: om onduidelijke redenen weigeren zij mee te werken aan het onderzoek.

    Interview