Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Kabel behoudt voorsprong op glasvezel

    Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de concurrentie tussen kabel en glasvezel blijft doorgaan. Nieuw onderdeel in de onderlinge strijd is de nieuwe modemstandaard Docsis 3.1.
    Jarco Kriek
    18 februari 2013
    comments 1
    Kabel behoudt voorsprong op glasvezel
    Foto: ANP

    Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de concurrentie tussen kabel en glasvezel blijft doorgaan. Nieuw onderdeel in de onderlinge strijd is de nieuwe modemstandaard Docsis 3.1.

    Op dit moment wordt op kabelnetten veelal met de modemstandaard Docsis 3.0 gewerkt. Vakblad Emerce meldt dat het bedrijf CableLabs werkt met de nieuwe Docsis 3.1 standaard waarmee een theoretische snelheid van 10 gigabit per seconde (Gbps) kan worden bereikt. Deze theoretische snelheid wordt alleen in testsituaties met de meest optimale omstandigheden bereikt.

    1 Gbps via kabel

    Binnen enkele jaren kan via kabelnetten door de consument wel een snelheid van 1 Gbps met de Docsis 3.1 modemstandaard bereikt worden. Dat is veel hoger dan de huidige maximale internetsnelheid van 120 megabit per seconde die door enkele kabelbedrijven op dit moment in Nederland wordt aangeboden.

    Nieuwe modulatietechnieken

    CableLabs is de technische overkoepelende organisatie voor de kabelindustrie en wil hogere internetsnelheid onder meer door gebruik van nieuwe modulatietechnieken behalen. Voor de nieuwe Docsis 3.1 standaard moeten kabelbedrijven wel diep in de buidel tasten. Alle huidige modems dienen namelijk vervangen te worden. De verwachting is dat de nieuwe modemstandaard in 2015 bij de eerste kabelbedrijven voor de consument beschikbaar komt.

    KabelNLKabelNL KabelZiggoUPCglasvezelKPNReggefiberGlashart MediaDocsisDocsis 3.0Docsis 3.1internetsnelheid

    Reacties

  1. TV-TIP Downton Abbey

    Downton Abbey
    NPO 2 om 17:12 uur
    Na alle drama’s en intriges bij de bewoners – en het personeel – van landgoed Downton Abbey, is het tijd voor het slotstuk. Het lokale ziekenhuis wordt overgenomen, en dat zorgt voor spanningen tussen Isobel en Violet. Spanning is er ook tussen Carson en Mrs. Hughes. De voorbereidingen van hun huwelijk zetten de verhoudingen op het landgoed op z’n kop. Na dit slotseizoen verschenen er twee Downton Abbey-films. De opnames voor het derde deel starten in mei van dit jaar: daarna is het écht afgelopen.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Met de finale in zicht, groeit het onderling wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen.

    Interview