Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN introcuceert TV via DVB-H

    KPN gaat in juni officieel van start met DVB-H diensten. Of dit een heel groot succes gaat worden valt nog te bezien. De investeringen zijn kostbaar en bandbreedte gaat feitelijk ten koste van Digitenne.
    Jan-Hein Visser
    23 mei 2008
    comments 0
    KPN introcuceert TV via DVB-H
    KPN zal op het einde van deze maand een DVB-H aanbod introduceren. Na eerder gehouden tests zal een pakket beschikbaar komen met de publieke zenders en enkele commerciële kanalen (RTL 4, SBS 6, RTL7/RTLZ, Discovery en MTV).

    KPN heeft onlangs eindelijk in Samsung een partner gevonden die de juiste toestellen op de markt zal brengen. Het abonnement en de precieze inhoud van de pakketten worden eind deze maand bekendgemaakt.

    DVB-H is nog het beste vergelijkbaar met DVB-T omdat het ook via de ether wordt uitgezonden. Toch is de techniek niet geheel hetzelfde omdat de signalen in de DVB-H norm moeten worden aangepast.

    DVB-H is ten opzichte van DVB-T aangepast op energieverbruik en bewegende ontvangers (rijdende auto en trein) en alleen bedoeld voor de kleine schermpjes op een mobiele telefoon.

    Of het economisch een goede keuze is om zoveel in het netwerk te investeren is afwachten. Het aantal gebruikers van de dienst zal waarschijnlijk om praktische redenen nooit erg hoog worden. Toch hebben deelnemende omroepen zoals MTV wel hoge verwachtingen ervan.

    Het gebruik van UHF frequenties voor het DVB-H pakket gaat bovendien feitelijk ten koste van andere bandbreedte en daarmee beeldkwaliteit of zenderaanbod van het reguliere DVB-T pakket van KPN dat als Digitenne in de markt wordt gezet.
    KPNDVB-HSamsung

    Reacties

  1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

    Joanna Lumley's Specerijenroute
    NPO 2 om 18:30 uur
    Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

    TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

    Help, Mijn Man is Klusser!
    RTL 5 om 19:00 uur
    De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

    Interview