Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN verbetert ontvangst radiozenders

    KPN heeft verbeteringen aan het FM-netwerk in Nederland uitgevoerd. Hierdoor zijn radiozenders beter via FM-zenders in de ether door luisteraars te ontvangen.
    Jarco Kriek
    26 augustus 2014
    comments 22
    KPN verbetert ontvangst radiozenders

    KPN heeft verbeteringen aan het FM-netwerk in Nederland uitgevoerd. Hierdoor zijn radiozenders beter via FM-zenders in de ether door luisteraars te ontvangen. Dat meldt het telecombedrijf in een persbericht.

    Hoewel het FM-netwerk van KPN Broadcast Services landelijk dekkend is, klagen radiozenders dat hun uitzendingen niet op elke plek in Nederland goed te beluisteren zijn. Onder meer KPN-klanten Sky Radio, Radio Veronica en RadioNL hebben hierover geklaagd. Om de radiozenders in bepaalde delen van Nederland een betere ontvangst te geven, heeft KPN enkele steunzenders geplaatst. Vooraf moest het Agentschap Telecom hiervoor toestemming geven. Direct na het verkrijgen van de goedkeuring van de etherwaakhond is KPN met de verbeteringen begonnen.

    Sky Radio

    Vanwege de hoogbouw in Den Haag werd de ontvangst van Sky Radio verzwakt. Om de ontvangst van de zender te verbeteren, is een steunzender geplaatst in de KPN-toren aan de Beatrixlaan. Hierdoor werd de ontvangst in Den Haag centrum aanzienlijk verbeterd. De autoradio zal automatisch tussen de ontvangst van de zender Rotterdam en Den haag heen en weer schakelen en de sterkste zender kiezen.

    Radio Veronica

    De ontvangst van de zender Veronica in Zwolle en omgeving is verbeterd door een nieuwe steunzender te plaatsen in de zendmast in Zwolle. Hiervoor is een zendinstallatie geplaatst bij de KPN-mast in de stad. Voor RadioNL is een nieuwe antenne in de zendmast in Hoogersmilde gemonteerd. Daarnaast is de zendantenne in de zendmast Smilde op een hoger gedeelte in de mast geplaatst waardoor het ontvangstbereik sterk is verbeterd.

    KPNKPN Broadcast ServicesradioradiozendersFMetherRadio VeronicaSky RadioRadioNLRadio NLAgentschap Telecom

    Reacties

  1. TV-TIP Rooijakkers over de Vloer

    Rooijakkers over de Vloer
    RTL 4 om 21:05 uur
    Art Rooijakkers valt weer binnen bij BN’ers. Hij begint het nieuwe seizoen bij kickbokskampioen Rico Verhoeven. De Brabander vertelt over zijn drive, zijn imposante sportcarrière én zijn lastige jeugd. Later gaat Art nog op visite bij sterren als Nick Schilder – die vertelt over zijn Simon-loze bestaan – Erik van Looy en Patty Brard.

    TV-TIP Nederland op Film

    Nederland op Film
    NPO 2 om 22:07 uur
    Veel Nederlanders bewaarden tijdens de Tweede Wereld­oorlog een rol film, in afwachting van de bevrijding van ons land. Hierdoor zijn er bijzonder veel opnames van de laatste dagen van de oorlog. Het nieuwe seizoen van Nederland op Film start met een ‘bevrijdingsspecial’, waarin we zien hoe het einde van de oorlog in verschillende steden gevierd werd. Natuurlijk werd er gefeest, maar we zien ook hoe er meteen na de bevrijding rekeningen vereffend werden met collaborateurs.

    Interview