Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Lot BBC 3 nu in handen Britse kijker

    BBC 3 wordt in oktober volgend jaar opgedoekt, tenzij de BBC Trust door het Britse publiek ervan wordt overtuigd dat voornemen te blokkeren.
    Jan-Hein Visser
    5 december 2014
    comments 4
    Lot BBC 3 nu in handen Britse kijker

    BBC 3 wordt in oktober van volgend jaar opgedoekt, tenzij de BBC Trust door het Britse publiek ervan wordt overtuigd dat voornemen te blokkeren.


    BBC 3 is het Britse equivalent van NPO 3 en bij kijkers op de satelliet, kabel en via iptv ook in Nederland een te ontvangen zender. De BBC wil het kanaal sluiten als lineaire zender. Het budget komt dan vrij voor meer drama-series op BBC 1 en BBC 3 wordt alleen nog een online platform. De BBC Trust kan dit bij veel protest blokkeren.

    Britse kijker geeft mening

    Vrijdag heeft het toezichthoudend orgaan van de BBC, de BBC Trust, de definitieve plannen voor BBC 3 in ontvangst genomen en beoordeeld. Dat wil niet zeggen dat deze ook goedgekeurd worden. Het Britse publiek, feitelijk de belastingbetaler die het publieke BBC-aanbod financiert, heeft nu vanaf januari het laatste woord.

    Nederlandse kijker buitenspel

    Kijkers uit Nederland of België kunnen niet reageren omdat de ontvangst van BBC 3 hier niet wordt gefinancierd met Brits belastinggeld. Als BBC 3 verdwijnt is het aan BBC Worldwide, de commerciële tak, om bij distributeurs al dan niet met een vervangend kanaal te komen. De free to air satellietontvangst is enkel een 'signaaloverspill'.

    Astra 2BBC 3BBC ThreeKabelSatellietBBC TrustBBC

    Reacties

  1. TV-TIP Nederland op Film

    Nederland op Film
    NPO 2 om 22:07 uur
    Veel Nederlanders bewaarden tijdens de Tweede Wereld­oorlog een rol film, in afwachting van de bevrijding van ons land. Hierdoor zijn er bijzonder veel opnames van de laatste dagen van de oorlog. Het nieuwe seizoen van Nederland op Film start met een ‘bevrijdingsspecial’, waarin we zien hoe het einde van de oorlog in verschillende steden gevierd werd. Natuurlijk werd er gefeest, maar we zien ook hoe er meteen na de bevrijding rekeningen vereffend werden met collaborateurs.

    TV-TIP Bevrijdingsfestivals 2024

    Bevrijdingsfestivals 2024
    NPO 3 om 22:24 uur
    Bij Bevrijdingsdag hoort muziek, en dit jaar zijn Son Mieux, Claude, Flemming en Wende (Snijders) benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten vliegen van podium naar podium, en geven optredens op de verschillende festivals in Nederland. De muzikanten staan uitgebreid stil bij wat vrijheid voor ze betekent, en natuurlijk valt er ook te genieten van muziek en sfeerimpressies van de afgelopen feestdag.

    Interview