Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Olympische Spelen langer bij BBC

    De Olympische Spelen zijn tot en met 2020 bij de Britse publieke omroep BBC te zien. Dit komt door een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst die met het IOC is bereikt.
    Jarco Kriek
    18 juli 2012
    comments 0
    Olympische Spelen langer bij BBC
    Foto: ANP

    De Olympische Spelen zijn tot en met 2020 bij de Britse publieke omroep BBC te zien. Dit komt door een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst die met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is bereikt.

    Door de nieuwe overeenkomst zijn de Olympische Spelen van Sochi (2014), Rio de Janeiro (2016) en Pyeongchang (2018) in het Verenigd Koninkrijk exclusief bij de BBC te bekijken. Dat is ook voor de Olympische Spelen van 2020 het geval. Er is nog niet besloten waar deze Olympische Spelen worden georganiseerd.

    Laatste kunstje BBC-directeur

    Het afsluiten van deze contentovereenkomst wordt gezien als laatste wapenfeit van BBC-directeur Mark Thompson. Deze vertrekt later dit jaar bij de Britse publieke omroep. Thompson noemt het fantastisch nieuws dat de BBC nog voor de start van de Olympische Spelen in eigen land met het IOC tot overeenstemming is gekomen.

    Slechts één Spelen niet op BBC

    Sinds 1948 is er slechts één keer voorgekomen dat de Olympische Spelen in het Verenigd Koninkrijk niet op de BBC zijn uitgezonden. Sinds 1960 zijn de Olympische Spelen ononderbroken op de BBC te zien geweest. De BBC is in Nederland via vrijwel elke tv-aanbieder te bekijken. Via de satelliet is het gehele Britse zenderaanbod van de BBC ongecodeerd via de Astra2-satelliet te ontvangen.

    BBCOlympische SpelenInternationaal Olympisch ComintéIOCuitzendrechten

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview