Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Omroep Zeeland eindelijk in HD-kwaliteit bij Delta

    Alle digitale tv-klanten van DELTA kijken vanaf nu naar Omroep Zeeland in HD-kwaliteit. De introductie van het HD-signaal werd al in 2016 aangekondigd voor zowel Delta als KPN.
    Jan-Hein Visser
    31 oktober 2017
    comments 0
    Omroep Zeeland eindelijk in HD-kwaliteit bij Delta
    Foto ANP

    Abonnees van digitale tv bij Delta in Zeeland kijken per direct naar Omroep Zeeland in HD-kwaliteit. De komst van de zender in HD-kwaliteit was al langer verwacht, want dit werd in 2016 aangekondigd. Omroep Zeeland kondigde indertijd aan behalve bij KPN ook op de kabel in HD te willen gaan uitzenden. In het digitale zenderpakket is de publieke regionale Zeeuwse omroep voortaan op kanaal 11 te vinden, ook voor kijkers die alleen het ongecodeerde - free to cable - aanbod afnemen. Delta heeft daarnaast plannen om in de loop van volgend jaar Omroep Zeeland niet meer analoog uit te zenden en het FM-radiosignaal ook uit te schakelen.

    FMAnaloogHDTVOmroep ZeelandKPNDeltaZeelandregionale omroep

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview