Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Rechter bepaalt over prijsverhoging tv-abonnement UPC

    Het gerechtshof in Amsterdam gaat in de komende maanden beslissen of UPC het tv-abonnement in mediastad Hilversum mag verhogen.
    Jarco Kriek
    13 mei 2013
    comments 0
    Rechter bepaalt over prijsverhoging tv-abonnement UPC

    Het gerechtshof in Amsterdam gaat in de komende maanden beslissen of UPC het tv-abonnement in mediastad Hilversum mag verhogen. UPC en deze gemeente zijn het hierover al langere tijd oneens.

    De gemeente Hilversum verkocht haar kabelnet in 1996 aan UPC. Bij verkoop van het kabelnet bedong Hilversum de voorwaarde dat het mocht meebeslissen over het tarief van het RTV-pakket. UPC wil nu echter van deze oude overeenkomst af. Het standaardtarief voor het RTV-pakket ligt in Hilversum bijna zes euro lager dan in vrijwel alle andere gemeenten in het verzorgingsgebied van UPC. Het kabelbedrijf beroept zich bij het willen ontbinden van de oude overeenkomst op het nieuwe Europees recht dat in 2003 is ingegaan en een marktanalyse van de Nederlandse telecomwaakhond OPTA uit 2005.

    Deels Europees gelijk voor UPC

    Het Gerechtshof in Amsterdam wilde in 2011 geen beslissing in dit juridisch conflict nemen zonder hiervoor eerst het Europees Hof van Justitie in Luxemburg om advies te hebben gevraagd. Deze gaf UPC deels gelijk, maar verwees de zaak ook terug naar de Amsterdamse rechter. Telecompaper meldt dat er op 21 mei een nieuwe zitting bij de rechtbank van Amsterdam in deze zaak tussen UPC en Hilversum dient. Vanuit Europa is wel duidelijk geworden dat Hilversum niet op de stoel van OPTA/ACM mag gaan zitten. Na de hoorzitting bepaalt de rechtbank nog deze maand hoe de zaak wordt voortgezet.

    UPCUPC NederlandHilversumkabelnetwerkkabelkabelnettvtelevisieabonnementprijsverhoging

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview