Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Satellietvloot SES wordt vernieuwd en uitgebreid

    De satellietvloot van satellietprovider SES zal in de toekomst vernieuwd en uitgebreid worden. Vooral op de Astra2-hotspot is er behoefte aan uitbreiding.
    Jarco Kriek
    2 november 2007
    comments 0
    Satellietvloot SES wordt vernieuwd en uitgebreid
    De satellietvloot van satellietprovider SES zal in de toekomst vernieuwd en uitgebreid worden. Hoewel SES nog geen concrete aankondigingen voor nieuwe satellieten heeft gedaan, zegt het bedrijf dat dit een logische volghende stap is.

    Door de groei van de digitale televisiemarkt in het Verenigd Koninkrijk is de transponderruimte op de Britse hotspot Astra2 op 28,2 graden oost steeds schaarser aan het worden. De verwachting is dan ook dat er op termijn een aankondiging te verwachten is voor modernisering en/of uitbreiding van de SES satellietvloot op deze positie. De toenemende groei digitale themakanalen in Engeland werd enkele weken geleden al duidelijk toen BSkyB meldde dat het voorlopig geen nieuwe zenders meer zal toevoegen aan het Sky UK pakket. Dit mede door het vol raken van de EPG van deze betaaltelevisieaanbieder.

    Bij SES-Astra zijn 240 van de 282 actieve transponders in zijn geheel verhuurd. Dit is een percentage van 85 procent. In juni was dit nog 87 procent., maar SES-Astra nam onlangs 16 nieuwe transponders in gebruik op de Astra 2C satelliet op 28,2 graden oost.

    SES New Skies heeft de meeste vooruitgang gemaakt van alle SES divisies. De penetratiegraad van het aantal gebruikte transponders steeg van 64 naar 69 procent. Op dit moment zijn 220 van de 318 transponders geheel in gebruik. SES New Skies heeft extra satellieten nodig om aan de toenemende vraag in Mexico en Centraal Amerika te kunnen voldoen.

    Het komende half jaar staan twee lanceringen van nieuwe SES satellieten op het programma. Als eerste zal binnen enkele weken, half november, de Sirius 4 gelanceerd worden. Deze zal in Europa actief worden op de Sirius hotspot op 4,8 graden oost. In februari 2008 wordt de AMC-14 satelliet gelanceerd. Deze is bestemd voor de Amerikaanse markt en niet in Europa te ontvangen.
    SESuitbreiding

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview