Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Storing KPN in Deventer na twee dagen pas opgelost

    (Update) In een groot deel van Deventer zijn alle KPN-diensten waaronder digitale televisie en telefonie uitgevallen. In een deel van de stad geldt daarom GRIP1.
    Jan-Hein Visser
    19 februari 2014
    comments 20
    Storing KPN in Deventer na twee dagen pas opgelost
    In een groot deel van Deventer zijn alle KPN-diensten waaronder digitale televisie en telefonie uitgevallen. In een deel van de stad geldt daarom GRIP1. Herstel van de breuk duurt lang.

    De binnenstad van Deventer zit al een groot deel van de dag zonder internet, telefoon en televisie. Oorzaak is een kabelbreuk die is ontstaan tijdens werkzaamheden. Klanten van KPN zitten hierdoor zonder internet en digitale televisie, maar ook de vaste telefonie is getroffen. Dit is reden geweest om uit voorzorg een GRIP1-situatie af te roepen waarbij extra hulpdiensten stand by staan. Dat wordt in zo'n geval gedaan voor het geval er iets gebeurt en de hulpdiensten niet door iedereen kunnen worden gebeld.

    Breuk zeer complex

    Het oplossen van de storing kan pas als de kabel volledig is hersteld en dit lijkt complexer te zijn dan aanvankelijk aangenomen. Omdat het een glasvezelkabel betreft, wat een zeer complexe breuk is, gaat het nog uren duren en als alles tegenzit, zit een deel van Deventer (naar schatting 35.000 aansluitingen) ook dinsdag overdag en zelfs nog woensdag zonder KPN-diensten. Mobiele telefonie is niet getroffen. Wel zijn er problemen ontstaan met pinnen. De breuk is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door graafwerkzaamheden. Telecombedrijven worden regelmatig getroffen door dit soort storingen. Vorig jaar kondigde het Agentschap Telecom aan om hier meer tegen op te treden.

    Update: problemen grotendeels opgelost

    Na twee dagen herstelwerkzaamheden moet er weer overal in Deventer via het netwerk van KPN gebruik kunnen worden gemaakt van diensten als digitale tv, vaste telefonie en digitale televisie. Ook kan er weer overal gepind worden. De breuk in een belangrijke glasvezelkabel ontstond al maandag, maar is door de complexe aard ervan pas woensdagavond rond 19.00 uur gerepareerd. KPN-klanten die nog problemen ondervinden, dienen het modem te resetten en daarmee zou ook dat opgelost moeten zijn.

    KPNDeventerStoringKabelbreikGrip 1

    Reacties

  1. TV-TIP Pearl Harbor

    Pearl Harbor
    RTL 7 om 20:25 uur
    1941. Danny (Josh Hartnett) is gelegerd op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Evelyn (Kate Beckinsale), de vriendin van zijn vriend Rafe (Ben Affleck), werkt er als verpleegster. Rafe vecht in Engeland tegen de nazi's. Als hij vermist raakt zoekt Evelyn steun bij Danny. Op 7 december 1941 valt de Japanse luchtmacht Pearl Harbor aan.

    TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

    Mr. Frank Visser doet uitspraak
    SBS6 om 20:30 uur
    Anna stoort zich enorm aan haar buurman Leo, en dan vooral aan de reusachtige bus die hij steeds pontificaal voor haar raam parkeert. Ondanks de klachten van Anna is Leo niet van plan om het voertuig ergens anders neer te zetten. Wat hem betreft staat hij keurig geparkeerd, en de buurvrouw heeft gewoon dikke pech. Viktor probeert tussen de ruziemakers te bemiddelen, en mr. Frank Visser slaat het wetboek erop na om te kijken of het verboden is om iemands uitzicht te verpesten.

    Interview