Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Telenet neemt Base over van KPN

    Een belangrijke overname heeft maandag in België plaatsgevonden. De mobiele operator Base, tot nu toe van KPN, is opgekocht door kabelbedrijf Telenet. Voor Base-klanten verandert niets.
    Jan-Hein Visser
    20 april 2015
    comments 4
    Telenet neemt Base over van KPN
    In België heeft maandag een belangrijke overname plaatsgevonden. De mobiele operator Base, tot nu toe van KPN, is opgekocht door kabelbedrijf Telenet. Voor Base-klanten verandert niets.

    KPN heeft zijn Belgische mobiele dochter Base maandag definitief verkocht aan het kabelbedrijf Telenet. Die overname is opmerkelijk omdat Telenet voor het overgrote deel bezit is van Liberty Global, in Nederland eigenaar van Ziggo en de grootste concurrent van KPN. KPN wilde al langer haar activiteiten in België afstoten.

    Klanten Base merken niets

    De voordelen van de overname komen vooral tot uiting voor de klanten van Telenet. Dat bedrijf biedt al langer mobiele diensten en heeft nu ook een eigen mobiel netwerk in handen. In Nederland biedt Ziggo ook mobiele diensten, maar dat loopt via het netwerk van Vodafone. Met de overname van Base door Telenet is een bedrag van 1,325 miljard euro gemoeid. Base garandeert haar ruim drie miljoen klanten dat alles bij het oude blijft.
    KPN BaseTelenetmobielLiberty GlobalVodafoneZiggoKPNBaseBelgië

    Reacties

  1. TV-TIP Het Geheim van de Meester

    Het Geheim van de Meester
    NPO 2 om 20:30 uur
    Vincent van Gogh is wereldberoemd, onder andere door zijn bijzondere kleurgebruik. Verschillende kunstexperts proberen Van Gogh na te doen in het nieuwe seizoen van Het Geheim van de Meester. Het doel is om een nieuwe versie van De Amandelbloesem te maken, maar dat blijkt een enorme opgave. Van Gogh gebruikte tientallen verschillende tinten blauw, en kunstenares Lisa heeft het er bijzonder moeilijk mee. Materiaaldeskundigen Joris en Thijs proberen de juiste pigmenten te vinden, en restaurator Michel vertelt hoe Japanse prentkunst grote indruk op Van Gogh maakte.

    TV-TIP Het Perfecte Plaatje op Reis

    Het Perfecte Plaatje op Reis
    RTL 4 om 20:30 uur
    Het Perfecte Plaatje op Reis is terug, en de deelnemers van het nieuwe seizoen vallen met hun neus in de boter. De wedstrijd vindt dit jaar plaats in Thailand, en dus kan de winterjas lekker in de kast blijven. BN’ers als Danny de Munk, Susan Visser, Kaj Gorgels en Mark Baanders nemen het in de tropen tegen elkaar op in de spannende fotografiewedstrijd. Dit jaar doet er géén lid van de koninklijke familie mee, dus hopelijk blijft een tweede ‘badpakrel’ ons bespaard.

    Interview