Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tour de France tot 2023 bij NOS

    De NOS heeft de nog tot en met 2019 doorlopende uitzendrechtenovereenkomst voor de Tour de France opengebroken. Hierdoor blijft de wielerronde tot en met de editie van 2023 bij de NOS te zien.
    Jarco Kriek
    3 juli 2017
    comments 0
    Tour de France tot 2023 bij NOS
    Foto ANP

    Opvallend nieuw detail in de nieuwe overeenkomst is dat de NOS ook de rechten voor het uitzenden van beelden via sociale media heeft verkregen. Het uitzenden van live sportcontent via sociale media als Twitter en Facebook wordt in de komende jaren naar verwachting belangrijker. Zeker nu deze sociale media-kanalen zelf ook bezig zijn met het binnenhalen van uitzendrechten van aansprekende sportevenementen. Tour de France en de NOS hebben een langlopende relatie. Temeer een reden voor organisator ASO om de uitzendrechtenovereenkomst met de Nederlandse publieke omroep te verlengen.

     

    Iedere minuut live

    In de nieuwe overeenkomst wordt het uitzenden via tv, online, radio en sociale media geregeld. Op tv kan de NOS de komende zeven jaar iedere minuut van de etappes live uitzenden. Dat geldt ook voor online-platformen.

    NOSNPOpublieke omroepwielrennenuitzendrechtenovereenkomstTour de FranceRonde van FrankrijkHDTVtelevisieonlineinternetradiosociale mediaTwitterFacebookcontentsportlive

    Reacties

  1. TV-TIP Spoorloos

    Spoorloos
    NPO 1 om 21:30 uur
    In deze laatste Spoorloos van het seizoen heeft Derk Bolt een lastige speurtocht voor de boeg. Rafael en zijn zusjes werden op jonge leeftijd geadopteerd uit Brazilië en hebben eigenlijk geen herinneringen meer aan hun moeder. Voor Derk is het een speciale zaak, want hierna neemt hij na dertig jaar (!) afscheid van zijn rol als presentator. Volgens KRO-NCRV is er geen ruimte meer voor de Spoorloos-veteraan in een opgefriste versie van het programma.

    TV-TIP Jekels Jacht

    Jekels Jacht
    NPO 2 om 22:17 uur
    Diederik Jekel laat in zijn nieuwe programma baanbrekende Nederlandse uitvindingen zien. In de eerste uitzending is Diederik van plan een radioshow te maken met dezelfde apparatuur als honderd jaar geleden. Tegenwoordig neem je zelf makkelijk een podcast op, maar Jekel laat zien hoe ontzettend moeilijk dit vroeger was. De komende weken vertelt hij onder andere over de uitvinding van de kunstnier, de brandslang én een voorloper van de elektrische auto.

    Interview