Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    TV-zenders meetbaar last ander mediagebruik

    TV-zenders hebben bij de reguliere wijze van uitzenden meetbaar last van ander mediagebruik, zoals uitgesteld kijken of kijken met tweede schermen. Deze conclusie van Station10 baart NPO-directeur Gerard Timmer nog geen zorgen.
    Jan-Hein Visser
    12 februari 2012
    comments 0
    TV-zenders meetbaar last ander mediagebruik
    Foto: ANP
    TV-zenders hebben bij de reguliere wijze van uitzenden meetbaar last van ander mediagebruik, zoals uitgesteld kijken of kijken met tweede schermen. Deze conclusie van Station10 baart NPO-directeur Gerard Timmer nog geen zorgen.

    Ruim een kwart van de kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden of bijvoorbeeld The Voice of Holland zit tijdens het programma ook op de laptop of pc, maar nog geen een procent hiervan surft naar de sites van deze programma's. Dit blijkt uit de eerste metingen van het Media Efficiency Panel van Gfk Panel Services, gepresenteerd tijdens de bijeenkomst 'Second screen van Buzz naar Business' door Station10. Station10 is een netwerk van onafhankelijke media-strategen dat organisaties helpt hun integrale mediastrategie te formuleren en realiseren.

    Met de geschetste ontwikkeling lopen reguliere zenders het risico te verworden tot een achtergrond medium met teruglopende advertentie-inkomsten. In een interview op Blue Shots TV liet NPO-directeur Gerard Timmer afgelopen week weten zich nog niet zo'n zorgen te maken over de impact van on demand-diensten. Zoals hij stelde: "Ik denk dat bij sommigen de verwachtingen op dat gebied te hoog gespannen zijn. De komende jaren blijft lineair kijken naar reguliere zenders de toon aangeven. Wel moeten we goed in de gaten houden welke invloed partijen als Google en Apple krijgen."
    TV zenderssecond screen2e schermon demandstation 10TimmerNPO

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview