Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UEFA van censuur beticht bij beeldregistratie EK voetbal

    De Europese voetbalbond UEFA ligt weer onder vuur. Dit keer niet omdat elektronische hulpmiddelen nog niet gebruikt worden maar dit keer vanwege censuur.
    Jarco Kriek
    13 juni 2012
    comments 0
    UEFA van censuur beticht bij beeldregistratie EK voetbal

    De Europese voetbalbond UEFA ligt weer onder vuur. Dit keer niet omdat elektronische hulpmiddelen nog niet gebruikt worden, maar omdat men censuur bij de beeldregistratie van EK voetbalwedstrijden pleegt.

    In de eerste week van het voetbaltoernooi waren er onder meer geen beelden over een mogelijke blessure van een arbiter en het afsteken van vuurwerk in het stadion te zien. Gisterenavond kreeg de UEFA weer de schijn van censuur tegen zich toen een grote politiemacht die het stadion net voor het einde van de beladen voetbalduel Polen – Rusland betrad vrijwel niet in beeld werd gebracht.

    Ook spandoeken niet in beeld

    Diverse spandoeken bij EK-wedstrijden worden volgens criticasters ook niet bewust in beeld gebracht. Daarvan waren er ook enkelen bij de wedstrijd Polen – Rusland in het stadion geplaatst. De UEFA lijkt het beeld van een vriendelijk voetbalfeest in Polen en Oekraïne de wereld in te sturen, terwijl er rond de wedstrijden van Rusland en Polen wel hard door de politie moest worden ingegrepen.

    UEFA wil macht in eigen hand

    De UEFA wil het voetbalfestijn geheel naar eigen hand regisseren. Het heeft hiervoor ook een door hen ingehuurd productiebedrijf voor de verspreiding van de wedstrijdbeelden in de armen genomen. Alleen deze beelden worden de wereld overgestuurd. Ook bepaalt men in het voetbalstadion veel. Zo mag de Nederlandse speaker Bas Muijs een uur voor de wedstrijd niets door het stadion laten galmen.

    UEFAEK voetbalvoetbalcensuurPolenOekraïneRuslandspandoekpolitierellen

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview