Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Uitzendrechten Champions League duurder

    De uitzendrechten voor de Champions League worden volgens marktanalisten de komende jaren duurder. Hiervan profiteren de deelnemende Europese voetbalclubs.
    Jarco Kriek
    3 november 2013
    comments 0
    Uitzendrechten Champions League duurder

    De uitzendrechten voor de Champions League worden volgens marktanalisten de komende jaren duurder. Hiervan profiteren de deelnemende Europese voetbalclubs.

    In de komende maanden wordt duidelijk welke zenders er in Europa in de periode 2015 tot 2018 de Champions League mogen uitzenden. De onderhandelingen over de verkoop van uitzendrechten hiervoor zijn begonnen. In Nederland zijn alle wedstrijden van de Champions League live op betaalzender Sport1 te volgen. Op het open net is elke wedstrijdronde één Champions League-wedstrijd op de publieke omroep via de NOS te bekijken.

    FOX aast op Champions League

    In Nederland aast FOX op de uitzendrechten van de Champions League. FOX wil deze in ieder geval op betaalzender FOX Sports gaan uitzenden. In dat geval houdt dit voor de voetbalkijker in de huidige situatie in dat in de groepsfase van de Champions League niet alle wedstrijden live te zien zijn. FOX Sports heeft bij tv-aanbieders slechts de beschikking over vijf kanaalsloten terwijl er meer wedstrijden gelijktijdig worden uitgezonden. De komst van FOX in het Nederlandse medialandschap zorgt er wel voor dat rechteneigenaar UEFA de prijs voor de Nederlandse uitzendrechten ziet stijgen. Omdat er ook steeds meer concurrentie in andere Europese landen waar te nemen is, wordt een hogere opbrengst van de uitzendrechten verwacht. Via de huidige uitzendrechtenovereenkomsten wordt 1,34 miljard euro aan uitzendrechten door de UEFA geïncasseerd. Hiervan vloeit rond de 900 miljoen euro naar de deelnemende voetbalclubs terug.

    NOS moet keuze maken

    De NOS moet vanwege de bezuinigingen op het budget van de publieke omroep een keuze maken welke voetbalcompetitie men in de komende jaren gaat uitzenden. De Champions League en de samenvattingen van de eredivisie zijn hierbij de keuzemogelijkheden. Daarbij blijft nog steeds de vraag of FOX vanaf het voetbalseizoen 2014/2015 de samenvattingen zelf op haar open net-kanaal gaat uitzenden. Deze uitzendrechten zijn in bezit van Eredivisie Media & Marketing, waarin FOX een meerderheidsbelang heeft. Een andere mogelijkheid is dat FOX voor dit open net-kanaal ook de uitzendrechten van de Champions League op het open net nastreeft.

    Champions LeaguevoetbaluitzendrechtenFOXFOX SportsSport1NOSopen netvoetbal

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview